Glazba

maščoba i pokoji šećer

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: masni noviteti uz pokoji dijabetes od pjesme

Piše , Objavljeno

Donosimo ti najnovije iz svijeta glazbe. Singlovi, spotovi, sve što trebaš da budeš u toku, a možda i otkriješ omiljenog artista preko nas. U tom slučaju, počasti pivom kad nas vidiš. Ili ručkom u Umamiju. Ili kartama za neki koncert.

Cijelu playlistu bez pauza i klikanja i teksta nađi na YOUTUBEU i/ili DEEZERU i/ili SPOTIFYJU.

Arcade Fire – Peter Pan

.

Set the game ablaze, I’m in Arcade Fire

Arcade Fire nazad s novim spotom za stvar Peter Pan. Kad je pjesma izašla i kada smo ju čuli jednom, mislili smo “dosta nam je, ne treba još jedan play”, ali sad nas je zanimao spot, u procesu gledanja smo čuli stvar opet i evo pjevamo refren zadnjih nekoliko sati.

Budi moja Wendy, bit ću tvoj Petar Pan. I to.

Masego – Old Age feat. SiR

.

Masego je onaj lik s Red Bull Music akademije kojeg ste vidjeli i čuli s FKJ-om kako rasturaju Tadow. Ne zaslužuje da bude one hit wonder i to čak ni s brojem prodanih pjesama već one hit wonder s viralnim videom. Ovdje se zaljubio u stariju gospođicu i vibe je nenadmašan. Godine su ništa doli broj? Nemoj citirati R.Kellyja samo, hvala. I onda još SiR uleti na sredini, Top Dawg Entertainment predstavnici su stvarno top.

Ella Mai – Trip

.

Izbaci pjesmu i pjesme samo rastu. Tako i ova. U početku je bila samo okej i evo sad ju već čujemo posvuda. Formula zvuči slično kao Boo’d Up, čuješ to programiranje bubnjeva, čuješ te klavijature, čuješ zaigrani refren. I ne možemo si baš pomoći, sviđa nam se.

Nije Boo’d Up, ali moglo bi se dogoditi opet. Vidjet ćemo za koji mjesec.

Cat Power – Stay

.

A gle… Ništa nikad neće nadmašiti Vin Dieselovu interpretaciju Rihanninog hita, ali ovo je prilično blizu tom idealu.

Chan Marshall je bila u bendu koji se zvao Cat Power, ali je posve preuzela ime za sebe kao solo umjetnicu. I evo – deseti album je tu i to nakon šest godina nikakvog snimanja novog materijala i cover Staya je na albumu. Da, tradicija snimanja covera je uistinu lijepa, reče Cat Power da je to najviša počast koju možeš odati nekom umjetniku. Je. Ako je dobro. A ovo je više nego dobro, vodi te na put. Za ruku. Unatrag, a naprijed. Trip-trippy.

6LACK – East Atlanta Love Letter feat. Future

.

6LACK. Glazbenik na kojeg stavljamo sve oklade. East Atlanta Love Letter mu se zove i singl i album, a za featuring je uzeo Futurea – velikana iz vlastitog grada. A donedavno je 6LACK bio just a baby. Započinje svjetsku turneju, lovimo ga gdje stignemo.

Jorja Smith – On Your Own

.

Jorja. Možda smo malo pretjerali s ljubavlju prema ovoj mladoj dami u samim počecima karijere pa se to malo istrošilo. Nismo više uzbuđeni oko novih releaseova kao nekoć iako je okej glazba. I dalje vjerujemo da postoji netko tko još ni ne zna da je zaljubljen u Jorju – pa evo, vama takvima ljubav vašeg života.

Lloyd – Excited

.

Mališan vratio devedesete. Tenks, homie.

Mario – Dancing Shadows

.

Kad smo već kod R&B-ja, treba spomenuti i da se Mario vratio. “Let Me Love You” Mario, sporedni glumac u prvom Step Upu Mario. Nakon odličnog singla Drowning smo dobili i Dancing Shadows. Dramica. Treba nam te dramice.

Brockhampton – J’Ouvert

.

Iridescence album je vani, a uz njega i video za singl, jednostavan u svojoj realizaciji, snimljen termalnom kamerom.

VULFPECK – Lost My Treble Long Ago

.

Ovi funkdžije najavili novi album, a istovremeno nam dali i “spot” u kojem su se namontirali u NPR-ov Tiny Desk s upozorenjem da video sadrži eksplicitan bas. I to kakav bas. #slapit

Dinah Jane – Bottled Up feat. Ty Dolla $ign & Marc E. Bassy

.

Nekoć članica popularnog Fifth Harmonyja ganja solo karijeru. I uspjet će joj. Bezobrazan pop. I okej nam to.

J.I.D. – 151 Rum

.

Kakvo sipanje. Nije ga bzvz J.Cole potpisao na Dreamville. Piše na kaveru “Film by J.I.D.” i samo statična slika, teški klišej opisati svoju pjesmu kao film, ali J.I.D. uspio postići to da mu oprostimo jer u doubletimeu fino ispriča što ima za ispričati.

Grace Carter – Why Her Not Me

.

Backup pjevačica za Dua Lipu i Rag’n’Bone Mana je odlučila da je vrijeme da i ona blagoslovi neke pozornice diljem svijeta. Navijamo za tebe, sestro!

TAGOVIfriško ispod peke glazba

Komentiraj