Glazba

nostalgija na najjače!

Aside Banners

Najseksi pjevačice devedesetih uz koje smo odrasli, okačio se i pokoji poster

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Devedesete su bile neko drugo vrijeme. Informacije i tračeve o glazbenicima si dobivao na kapaljku, na TV-u je bilo svega nekoliko glazbenih emisija, MTV su imali sretnici sa satelitskom antenom ili kablovskom, a još smo skupljali postere iz mjesečnih časopisa za tinejdžere. Bili smo znatno mlađi, zaljubljivali smo se u nedostižne djevojke iz razreda, ali i nedostižne djevojke sa svjetske glazbene scene, a ovo su samo neke od njih. Megapopularne, stvarale su glazbu upitne kvalitete i prolazne vrijednosti, ali nas nije smetalo. Nostalgija na najjače.

Britney u odrasloj fazi
Galerija

Fotografije u galeriji su preuzete s Youtubea, originalne oskudno odjevene fotke su skupe za ovakve prilike.

Britney Spears

Prvi put kad smo čuli za Britney Spears je bilo prilikom emitiranja jedne epizode Briljanteena. Onda znaš da je to bilo davno. Vidjeli smo i spot u kojem je odjevena kao školarka i to je bilo to – cure su htjele biti kao ona, dečki su se zaljubili. Britney je najaktualnija pjevačica s ove liste zbog pokreta #freebritney i čitave kompleksne zakonske situacije gdje njezin otac zakonski upravlja svom njezinom imovinom. Priča se da će uskoro biti slobodna. To i želimo. Da možemo opet slušati Slave 4 U bez grižnje savjesti.

Mandy Moore

Mandy je bila slatkica koja je htjela biti kao Britney, debitirala je 1999. godine tako da se jedva utrpala na ovu listu. Kasnije je postala i glumica, po toj grani rada ju više pamtimo.

Christina Aguilera

Mediji uvijek žele stvoriti prividne ratove među najvećim zvijezdama, a upravo to su pokušali s Britney i Christinom. Mi smo od starta bili sretni što postoje obje.

Natalie Imbruglia

Najdraža nam Australka, toliko smo njezinih portreta olovkom pogledali u onoj OK!-jevoj rubrici gdje čitatelji šalju svoje radove. Valjda smo o njoj načuli i prve tračeve u našim životima – a to je da dejta Rossa iz Prijatelja. Očito je David Schwimmer imao igru ako je u seriji mogao biti s Rachel, a u stvarnom životu s Natalie.

Sheryl Crow

U devedesetima je ona bila kraljica. Ne možemo reći da smo ikada pratili njezin rad, ali kada bismo ju vidjeli – znali bismo tko je, što je i da je jedna od ikona desetljeća. Na svoju odgovornost slušaš Soak up the sun.

Aaliyah

Aaliyah je trebala postati najveća zvijezda na planetu, ali onda je nesreća prekinula njezin mlad život. Dio jedne čarobne glazbene ere, ikona stila, uzor brojnim mladim djevojkama – Aaliyah je bila predivna u svakom pogledu. Sva sreća, danas imamo njezinu diskografiju i na streaming servisima, što donedavno nije bio slučaj.

Mariah Carey

Znali smo da je diva, znali smo da spava po 13-14 sati dnevno, ali Mariah Carey ima jedan od najljepših glasova ikad, obilježila je kraj devedesetih, a posebno se sjećamo nje u haljini/dresu Washington Wizardsa s (trećeg) oproštaja Michaela Jordana od košarke.

Kylie Minogue

Ova Australka je redovito u medijima opisivana kao “džepna Venera” što je nama oduvijek bilo smiješno i bezveze, ali znaš da si gledao svaki njezin spot kada bi se pojavio na TV-u. I dodatan plus, zapravo pluščina – glumila je u Street Fighteru s Van Dammeom.

Spice Girls

Boy bandova je bila hrpa, na vrhu ih je bilo 2-3 uvijek, ali među djevojkama – ovih pet je vladalo svijetom. Sve je bilo Spice Girls, od glazbe, odjeće, spotova, lizalica sa žvakama unutra, dezodoransa… Baš kao i s Power Rangersima, svatko je imao svoju najdražu Spajsicu – pa tako i David Beckham.

Jennifer Lopez

Kraljica našeg srca, ultimativna zvijezda devedesetih (i nultih), skupila kroz više zaručničkog i vjenčanog prstenja nego Thanos. U devedesetima se brzo probila od plesačice do pjevačke zvijezde, a brzo su počele kružiti i glasine da je osigurala svoju veliku stražnjicu na nekoliko milijuna dolara. Ne znamo kako to ide, netko je započeo tu glasinu i zadržala se iako je J.Lo to sama porekla barem stotinu puta.

Skoro smo na listu dodali i Anastaciju, ali ona je prvi album izbacila 2000. pa ne bi bilo iskreno i fer.

Ako se želiš prisjetiti i TV ljepotica uz koje smo odrasli…

TV ljepotice uz koje smo odrasli u devedesetima, a vjerojatno i razvili pokoji fetiš

 

Najseksi pjevačice devedesetih uz koje smo odrasli, okačio se i pokoji poster