Glazba

Yeezy izlazi u veljacheezy

Banner 300

Napokon se zna datum izlaska Kanye Westovog novog albuma

Piše , Objavljeno

Kanye Westov album Swish će izaći 11. veljače, nekoliko dana prije Valentinova. Hoćemo li se instant zaljubiti u njegovo novo djelo ili ćemo ga teško žvakati tjednima prije nego nam se svidi kao njegov posljednji službeni album Yeezus?

kanye west

Dobili smo nekoliko različitih pjesama u posljednje vrijeme i ne znamo što bismo trebali misliti.

Facts smo spomenuli u Friško ispod peke i nije nam se previše svidjelo to pljuvanje po Air Jordanu i Nikeu s beatom i repanjem koje smrdi na Drakea i Futurea. Od Kanyea želimo nešto drukčije, nešto što redefinira trendove u glazbi, nešto što nas čini sretnijima.

Na albumu bi se trebale naći već poznate pjesme kao što su All Day, Wolves i Fade – ali nijedna od njih nije imala taj “ljepljivi faktor” da postane hit koji će uspješno izgraditi nestrpljenje u iščekivanju albuma.

Puno stvari se promijenilo u Kanyeovom životu, opet je postao otac, malo više se fokusirao na modu, izbacio je bezobraznu skupu liniju tenisica za Adidas – ali Kanye je apsolutna zvijer i perfekcionist pri stvaranju glazbe i ne vjerujemo da je osoba koja je stvarala pet beatova na dan tijekom tri ljeta izgubila svoj dar.

Ponajviše o tome govori niz tweetova kad je krajem prošlog tjedna izbacio stvar Real Friends i kad je zamolio ljude da obrišu prvu verziju jer “je postojala blaga distorzija u glavnom loopu” da bi ubrzo nakon toga izbacio “dobru” verziju.

Ako niste domaći na Twitteru, prvi tweet je zadnji, zadnji je prvi...

Ako niste domaći na Twitteru, prvi tweet je zadnji, zadnji je prvi…

Istovremeno uz Real Friends je spojio i snippet pjesme No More Parties in LA koju je koproducirao s Madlibom, jednim od najboljih i najcjenjenijih hip hop producenata, a možete čuti i Kendricka Lamara koji u ovom trenutku vlada svijetom glazbe na sebi svojstven način. Ako SWISH bude naginjao na Real Friends/No More Parties stranu, nećemo čupati slušalice iz ušesa nikad. Poslušajte taj med.

Kako će zapravo zvučati novi album? Morat ćemo sačekati još mjesec i nešto sitno dana da čujemo.

TAGOVIfriško ispod peke glazba hip hop kanye west yeezus

Komentiraj