Glazba

ultimativna božićna play lista

Aside Banners

Naših TOP 10 najgorih (najboljih) božićnih pjesama ikad

Piše , Objavljeno

Ima li išta bolje od praznika i glazbe? To dvoje u kombinaciji, očito!

Aliiii…ne i kada se božićni praznici i glazba spoje pa nastanu božićne pjesme. Nije ni čudo što svi toliko jedva čekaju Novu godinu. Možemo se složiti da su božićne pjesme grozne i gotovo nikad nisu cool. Osim onda kada su toliko loše da jesu cool, nešto kao film The Room.

Odlučili smo pročešljati  You Tube u potrazi za 10 božićno glazbenih dragulja što je bio izuzetno težak zadatak jer je svaki glazbenik ikad odlučio snimiti, ako ne svoj božićni album, onda makar božićnu pjesmu. A onih nekoliko koji nisu snimili svoju božićnu pjesmu, preradili su neku od ovih prvih. Iz tog razloga odlučili smo se fokusirati samo na one stvari koje su toliko grozne da su ustvari genijalne.

Pa krenimo, nasumičnim redom, jer ne želimo niti jedan od ovih 10 dragulja favorizirati.

Naš TOP 10 najgorih (najboljih) božićnih pjesama ikad:

Tiny Tim – “Santa Claus Has Got the AIDS”

Ohh, this is Santa Claus, saying I won’t be around this year. I’m a bit sick. Santa Claus has got the AIDS this year.”

Ne znamo za vas, ali nama su ovi stihovi baš catchy (pun intended) i osvježavajući. Ako niste mogli kupiti klincu poklon za Božić, samo mu pustite ovu pjesmu. A morate priznati da brzo uđe u uho i da ima potencijala učiniti zanimljivim i najdosadniji božićni domjenak.

Joel Grey – “I’m Gonna Put Some Glue ‘Round the Christmas Tree (So Santa Claus Will Stick Around All Year)”

Ova pjesma je toliko loša na svim razinama da kada je čuješ ni ideja slušanja isključivo Mariah Carey do kraja godine nije toliko grozna. Ne znamo je li gora melodija, činjenica da je Grey odrastao muškarac koji pjeva dječjim glasom ili stihovi. Ovo je pjesma o serijskom ubojici i silovatelju koji je osmislio vrlo razrađeni plan o tome kako zatočiti Djeda Mraza na cijelu godinu.

Mariah Carey and Justin Bieber-All I Want For Christmas”

Ako niste već davno zamrzili božićnu himnu, onda ćete kad čujete i vidite verziju u kojoj 50-godišnja Mariah Carey u porno izdanju Bake Mraz pjeva “All I Want For Christmas” maloljetnom Justinu Bieberu.

John Denver – “Please, Daddy (Don’t Get Drunk on Christmas)”

Ova pjesma ima zlatnu medalju u kategoriji “Najdepresivnija Božićna pjesma.” What a jolly time of the year!

Aqua- “Spin Me a Christmas”

Jeste li znali da je Aqua još uvijek postojala 2009. godine? Ni mi, ali ova skandinavska grupa, najpoznatija po hit singleu “Barbie girl” je sa svojim dance hitom “Spin Me A Christmas” 2009. tresla sve ljestvice.

Šalimo se, bili su na 43. mjestu samo na danskoj ljestvici. No ne propustite pogledati video koji ima realne šanse odnijeti zlato u kategoriji “Najcreapy božićni video”.

 

The Cheeky Girls- “Have a Cheeky Christmas”

Samo pogledajte prvu minutu videa i horor u sobovim očima reći će vam sve o ovoj pjesmi. Do sada nismo imali pojma što znači “getting sexy in the snow”, ali sada je sve jasno. Bonus za ruski naglasak.

 

Jive Bunny and the Mastermixers – “Let’s Party”

1989. svijet je navodno postao neobično opsjednut ovim party DJ zecom koji je spojio hrpu oldiesa koristeći jedan generički takt. Bilo je to jednostavnije vrijeme. Iste godine, ovo je zamalo bilo na prvom mjestu božićnih pjesama. Čak i ne možemo reći da nam je skroz grozno.

 

Basshunter – “Jingle Bells”

Zvončići na speedu. Probaj zadržat glavu mirnom.

 

Cascada – “Last Christmas”

Kako da radimo božićnu listu bilo kakvih pjesama bez da uključimo Last Christmas. Nemoguće. Ali odlučili smo otići korak dalje i umjesto originala predstavljamo vam Cascadinu verziju ovog božićnog klasika. Toliko je loše da ćeš je jednostavno imati u glavi cijeli dan.

Nema na čemu.

 

Aquadrop – Troll the Halls

Kad čuješ ono “Ho Ho Ho….HoHoHoHoHo” usred pjesme ne znaš jel’ prije želiš obući se u patuljka i plešući kititi stan božićnim ukrasima ili zaplesati lap dance Djedi Mrazu u krilu.

 

 Koji je tvoj favorit?

 

TAGOVIbožićne pjesme

Komentiraj