Glazba

Ona rola, rola magičan cvet

Banner 300

Novi broj jedan na YouTube trendingu u regiji me… oduševio!?

Piše , Objavljeno

Već mi je neki ritual makar jednom mjesečno baciti oko na YouTube trending i pretenciozno se isčuđavati “gdje mi to živimo” i “jel’ moguće da klinci to danas slušaju” kao i svaka osoba koja je prešla 25-tu i misli da je stara i pametn(ij)a.

I iako se u većini slučajeva u prvih top 5 nađu takve strahote nad kojima je teško i cringeat, ovoga puta sam se pogledavši prvi video na trendingu…oduševila (!?). Pa sam se onda malo zbunila i brže bolje stisnula X na YouTubeu i odlučila zaboraviti čitavu ovu epizodu. Ipak je kasno i popila sam dve i pol pive. Sutra je novi dan.

Odmah ujutro sam plašljivo otvorila YouTube samo s jednim ciljem – samoj sebi dokazati da sam jučer očito bila pijana i da su one 2 i pol pive potpuno iskrivile moju percepciju i glazbeni ukus u koji sam dovoljno sigurna da bih ga stavila u CV.

Prije nego nastavim, pogledajte i poslušajte sami (obavezno gledati spot).

Prije ove pjesme nisam čula za Devita, ali ne zvuči puno drugačije od ostalog srpskog trepa na koji danas klinci odvaljuju. Malo sam ga izguglala i nakon par pokušaja i promašaja pretraživanja gdje mi je (ne tako intuitivni) Google izbacivao sve u vezi Danny DeVita, saznala sam tko je srpski Devito.

Kao što pretpostavih, Devito  (David Ljubenović, 24, iz Kragujevca) je popularni srpski treper koji je do sada uglavnom pjevao o kurvama i drogi što je navodno prilično zabrinulo roditelje na Balkanu koji nisu s oduševljenjem prihvatili što im 12-godišnji klinac pjeva: “Ona mene pali, kurve su mi tu Al’ mi ljubav fali, ona rola vu“.

Snimka zaslona (333)

24-godišnji treper  koji se u spotovima i na nastupima uvijek pojavljuje s maskom i čiji hit “Uh” ima preko 13 milijuna pregleda ne obazire se previše na zabrinute majke. Kako kaže, i u njegovo vrijeme je bilo priče da su djeca sve gora. “A svi smo odrasli, završili škole, fakultete, napravili poslove i ostali normalni, tako da to nema veze s vezom.

I dok se u potpunosti slažem s Davidom, vratimo se malo na njegov zadnji hit radi kojega smo danas ovdje.

Magičan cvet.

Magičan cvet pomalo je drugačiji od ostalih Devitovih hitova (da, poslušala sam i druge), te iako opet spominje “vu” i brze aute, ovoga puta pjesma ima i jednu nježnu notu i pretpostavljam da je posvećena nekoj bivšoj djevojci. Sama pjesma brzo ulazi u uho, ali ne na onaj iritantan način gdje je se pokušavaš čitav dan riješiti.

Međutim, ono što me u ovoj čitavoj priči najviše oduševilo je sam spot kakav na Balkanu još nisam vidjela. Od fotografija koje se brzo mijenjaju, 4K videa, detalja, lokacija, tonova i vrhunskog editinga- spot je estetski orgazam, napravljen sa stilom. Nešto što u moru trash i socijalnih spotova na koje smo navikli, još nismo vidjeli. Susjedi Srbi su, htjeli mi to priznati ili ne, u mnogim stvarima, godinama ispred nas.

P.S. Nakon objave teksta, zahvaljujući čitatelju, shvatili smo da iza kamere stoji naše gore list – Marijan Jurčević, Splićanin i prvi Hrvat na svjetskom MTV-u. Sad nam je još malo draži.

prvo slušanje : šta je bre ovo

drugo slušanje : pa dobro je

treće slušanje : ONA ROLA ROLA MAGIČAN CVET!!!

 

 

TAGOVIdevito magičan cvet trending trep youtube