Glazba

čuj

Aside Banners

Novi val hrvatske glazbe je spreman zapljusnuti kvalitetom, ovo su singlovi koji to dokazuju

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

LAA već pratimo godinama, oni nam priređuju i velike i male koncerte koji nam pune dušu, a u posljednjih par mjeseci smo zamijetili njihove artiste kako cvjetaju te unose novu vrstu kvalitete na hrvatsku glazbenu scenu. Neki pjevaju na engleštini, neki na kroaštini, ali zajednički im je duh koji se ne boji stvarati – dok većina nas samo sjedi i prosuđuje.

Želimo sve ove ljude čuti na radijskim postajama, dodjelama nagrada, a može i u velikim filmskim projektima da kao memeificirani Leonardo DiCaprio upiremo prstom u ekran jer smo tu od početka.

Bad Daughter – Favourite Game

Dunju Ercegović znamo kao Lovely Quinces, ali sada ima novi solo projekt nazvan Bad Daughter koji je izgrađivan godinama. Ako volite indie pop kojim bi bile ponosne i anglofonske diskografske kuće, uživat ćete u Bad Daughter singlu Favourite Game kojim se najavljuje i album Let Me Panic, dostupan početkom jeseni.

marisol – Trio De Janeiro

marisol (pisano malim početnim) je akustično-elektronski dvojac koji su objavili album prvijenac nazvan “žene mape”, a Trio De Janeiro je treći singl s ovog odličnog albuma. Svoj žanr definiraju kao mango pop, a baš je to ono što nam treba za ovo vruće ljeto.

JeVeux – Enough

I kako ovo nema više pregleda? Da, sigurni smo da i JeVeux (pravim imenom Željka Veverec) već zna sve tvoje dosjetljive fore s “pjesmom od Zaz”, ali tu fore staju i počinje glazbeno iskustvo.

M.O.R.T. feat. Mary May – Igračke (Potraži me nekad)

Kad se ujedine ljudi s ukusom, dobiješ ovo. Jasno nam je da prosječni potrošač pop glazbe nema raspon pažnje od sedam minuta, a vjerojatno istovremeno uz glazbu i usisava i piše diplomski/financijski izvještaj, ali Igračke ionako nisu za njih.

Ischariotzcky – Fury of the Nile

Iscariotzcky je jeedan od onih bendova kojima znaš izgovoriti ime, ali ga ne znaš napisati (čak i kad ga prepisuješ). Nije ni važno, važan je krajnji produkt, a to je njihova glazba čiji zadnji singl možda nećete čuti na radijskim postajama, ali svakako zaslužuju vašu pažnju. Ulovite ih na nekoj intimnijoj svirci prije nego postanu veći.

TAGOVIbad daughter glazba hrvatska glazba laa marisol mary may