Glazba

trippy boje

Aside Banners

OK Go je bend s najboljim video spotovima – to su dokazali još jednom

Piše , Objavljeno

Američki rock bend OK Go nam nažalost nije ostao u mislima zahvaljujući dobroj glazbi. Nije da je loša, ali nikako da ju zapamtimo. Zato smo oduševljeni sa svakim njihovim spotom koji gura granice stvaranja videospotova. Jedan od spotova im je bio snimljen u nultoj gravitaciji! Trebamo li više govoriti o njihovoj vizualnoj genijalnosti?

Novi spot za pjesmu The One Moment prikazuje puno malenih događaja koji se odvijaju u samo nekoliko sekundi. Za stvaranje ovakvog spota bilo je potrebno puno robotskih ruku i kamera, a kažu da je najveću ulogu vjerojatno odigrala matematika.

Čitav spot je snimljen samo u 4.2 sekunde, a sve drugo je odrađeno u post-produkciji tj. usporavanje i ubrzavanje snimljenog videa da prati glazbu. Ipak je ime pjesme The One Moment.

Redatelj spota Kulash je rekao kako ima ogromnu Excel tablicu na kojoj je radio mjesec dana, a ponekad bi toliko dugo gledao u nju da bi brojevi prestali biti brojevi.

Njihova video karijera je eksplodirala prije deset godina sa spotom za Here it Goes Again gdje su koreografili kompleksne rutine s trakama za trčanje, a prvi put smo za taj pothvat čuli na Commonovoj pjesmi s Lily Allen. “Be on the treadmill, uh, like OK Go”.

Pogledaj i taj prvi njihov spot.

Čekamo idući spot.

TAGOVIglazba OK Go spotovi

Komentiraj