Glazba

na najjače i bez čepića za uši

Aside Banners

Ovo su najbrutalnije stvari na koje ćemo rokati na ovogodišnjem Outlook festivalu

Piše , Objavljeno

Znaš kad ideš na festival i znaš hrpu izvođača, ali si sebičan i želiš da svaki izvođač izvede baš tu pjesmu koja tebi trza po strunama srca? E mi suosjećamo s tim. Već smo spakirani za Outlook iako počinje tek 31. kolovoza koncertom otvorenja u pulskoj Areni, a već znamo i što želimo čuti. Nakon koncerta otvorenja, čitava zabava se seli u staru austrougarsku tvrđavu Punta Christo gdje ćete vidjeti kako izgleda svjetski festival na našem terenu. Ako ne čujemo ove stvari – nećemo biti previše razočarani jer su ovo sve vrhunski glazbenici i volimo njihovu glazbu, ali nadamo se da bi mogla bar neka od ovih uletiti.

Damian Marley

Jr. Gonga slušamo od srednje škole, a kroz godine je samo postao bolji. Očekujemo Welcome to Jamrock, očekujemo Road to Zion, čak nam ne bi bilo krivo ni da izvede nešto s kolaborativnog albuma s Nasom nazvanog “Distant Relatives”, ali ako za jednu stvar živimo – to je Still Searching jer smo romantici u duši koji nekad puste suzu uz vino i sir.

Slum Village

Slum Village je legendarna hip hop grupa iz grada Motowna, Motor Citya – Detroita koji u posljednje vrijeme doživljava najgore dane u svojoj povijesti jer je grad bankrotirao, ali glazba se gura dalje i daje nadu svima. Sastav Slum Villagea se promijenio nekoliko puta dosad, od utemeljitelja je ostao samo T3 dok su J Dilla i Baatin napustili ovaj svijet zbog teških bolesti. U grupi su nekoć bili i nevjerojatan reper Elzhi te J Dillin mlađi brat Illa J, ali sad grupu sačinjavaju samo T3 i Young RJ.

Volimo dosta stvari kroz njihovu karijeru, ali nadamo se čuti Fall In Love – pjesmu koja definira i koja će uvijek definirati Slum Village.

Stormzy

Stormzy je zvijer, želimo čuti sve ikad, ali Shut Up live – to je ta stvar. Sve ćemo ostaviti u tom trenutku i skačemo. Na rukama.

Joey Bada$$

Volimo Like Me, volimo Paper Trails, volimo Christ Conscious, ali želimo party pjesmu, a imamo dojam da je Teach Me najbliže party pjesmi što je Joey Bada$$ odradio. I baš zato mislimo da ju nećemo imati priliku čuti. A možda nas Josip i iznenadi.

Hiatus Kaiyote

Sve što nam ovi Novozelanđani daju, upit ćemo sa ogromnim osmijehom na licu. Taj elektronični soul, to je ono što će nam liječiti dušu od partijanja. Štogod bude, samo daj. Ali da zadovoljimo formu članka – može Laputa.

Artful Dodger

Jasno nam je da Artful Dodger stoji iza hrpe drugih pjesama, ali nama treba ili Moving Too Fast ili ReRewind. ReRewind najbolje. I kao gost iznenađenja da se na stejdžu pojavi Craig David da otpjeva svoj dio.

Samo garaža. 20 kvadrata.

Zed Bias

Mi volimo plesati. Iako izgledamo kao dvadesetisitnogodišnji Bill Gates s poremećajem ravnoteže, volimo plesati – a Zed Bias je lik čija nas glazba oduvijek zna pomaknuti. Ne znamo koliko će publika oko nas biti sretna, ali već sad spremamo plesne movese koje ćemo izvesti na Dancing. Još ako bude neki ludi remix – to te pitamo.

Abra

Dugo nismo bili očarani vokalisticom kao s Abrom. Abra dolazi iz Atlante, dio je Awful Recordsa, ekipe koja jednako tvrdo eksperimentira s drogama kao što eksperimentira i s glazbom. Ona je najpitkija od cijelog kolektiva (baci uho na Fathera, bit će ti jasno), a na Outlooku ćemo ju napokon čuti uživo i vidjeti koliko iza njenog uspjeha leži produkcija, a koliko glas. Iako… snima u ormaru na mikrofon od tristotinjak kuna, mislimo da je ipak stvar u glasu.

Čekat ćemo CRYBABY kao napeta puška.

A-F-R-O

A-F-R-O je klinac koji je sa 17 godina pobijedio na online natjecanju legendarnog underground emceeja RA The Rugged Mana koji je zahtijevao od svih natjecatelja da redefiniraju rap flow u remiksu stvari Definition of a Rap Flow. Duuuuh. Dubok glas, nevjerojatno sklapanje slogova, nevjerojatno nas podsjeća na Gift Of Gaba iz Blackaliciousa – nama vjerojatno tehnički najjačeg repera svih vremena. Iako mu je novi album vani, čekamo Definition of a Rap Flow uživo da možemo vrištati kao Macauley Culkin kad ga ostave samog u kući.

Lady Leshurr

Ova dama je postala viralna senzacija, dokazala da i žene mogu biti jednako opake kao i muški reperi. Poznata je po svojim Queen’s Speech epizodama, ali ono što želimo čuti je na velikom soundsystemu Where Are You Know kako pegla. Jedino nas muči kako ćemo čuti Wileyev vers.

Kandžija i Gole Žene

Uhvatila nas mater nekoliko puta kako pjevamo “Vrati pare, kučko, pare, kučko, zmijo prokletaaaa” i iskreno se začudila što to izlazi iz naših usta. Rekli smo joj “majko stara, ne brini, to su Kandžija i Gole Žene”. Njezin iščuđen izraz lica se nije promijenio. Zato pakiramo kofere, letimo na Outlook i želimo čuti te maximal R&B refrene bez budnog oka naše majke.

“Gola žena” je i Egoless, svjetski producent, a naš. Čut ćemo i njega na nekom od stejdževa.

Ako ti nije dosta glazbe ili ako si frik koji voli istražiti apsolutno sve prije odlaska na festival – posjeti službeni Outlookov Soundcloud i tamo imaš sate i sate glazbe za visinske pripreme za Punta Christo.

Više o festivalu potraži na stranici Pozitivan Ritam.

TAGOVIfestival friško ispod peke glazba glazbeni festivali outlook

Komentiraj