Glazba

M.I.A. je naša junakinja

Banner 300

Paris Saint Germain prijetio glazbenici M.I.A. zbog ismijavanja njihovog dresa u spotu o izbjeglicama

Piše , Objavljeno

U Parizu nisu najbolje primili Fly Pirates logo.

U studenom smo u rubrici “Friško ispod peke” izdvojili nevjerojatan videospot M.I.A. za pjesmu Borders kojim je ova glazbena zvijezda upozorila na problem izbjeglica. Spot je uistinu vrhunski, nosi poruku kakvom se mnogi glazbenici ne usude baviti – a u spotu se izbjeglice penju preko žičane ograde, uskaču u malene čamce i pokušavaju preći preko mora.

M.I.A. u jednoj, sada već ikoničkoj, sceni nosi dres Paris Saint Germainea na kojem je izmjenjen logo njihovog glavnog sponzora iz Fly Emirates u Fly Pirates. Spornu scenu možete vidjeti na vremenskoj oznaci 3:40 u videu.

“Jednostavno nam nije jasno zašto smo povezani s takvom porukom kroz naš logo i službeni dres naše momčadi”

Čini se kako se u jednoj od europskih prijestolnica kulture i dalje sluša klasična glazba kada je PSG-u trebalo više od mjesec dana da primijete ovo “nedjelo”. Spot je izašao u studenom. Pismo je stiglo 21. prosinca, a svi zahtjevi su trebali biti izvršeni u roku od 24 sata.

M.I.A. je podijelila pismo na društvenim mrežama prije nekoliko dana u kojem PSG zahtijeva da se video ukloni, da pjevačica prestane upotrebljavati imidž i brand kluba za svoju korist i da plati kompenzaciju za pretrpljenu štetu.

Nakon katarskog keša ulupanih u pariški klub, sumnjamo da im je potreban taj sitniš za pretrpljenu štetu i ovo je vjerojatno samo metoda zastrašivanja.

Klub tvrdi da je donirao milijun eura francuskim humanitarcima Secours Populaire i UNHCR-u.

Na Instagramu je M.I.A. izazvala žestoku raspravu. Na njezin Instagram post sa spornim dresom je reagiralo više od 27 tisuća ljudi, a sama je napisala kako je momčad s Parka prinčeva licemjerna jer ne žele biti povezani s neprivilegiranim ljudima, a neki njihovi igrači su djeca migranata.

TAGOVIfriško ispod peke glazba ibrahimović m.i.a. nogomet nogometni vlasnici paris saint germain zlatan ibrahimović

Komentiraj