Glazba

laa brings that iceland love

Aside Banners

Provedi Valentinovo u mraku Tvornice kulture uz voljene i electro-dream-pop Islanđane Vök

Piše , Objavljeno

Islandski electro dream pop band je već bio u Tvornici kulture, a sada se vraćaju bolji i jače – i to 14. veljače, na samo Valentinovo.

Europska turneja traje, Islanđani obilaze 30 europskih gradova u dva mjeseca, to je tempo kakav imaju samo najgladniji bendovi, a izbacili su i novi singl “In The Dark” kojim najavljuju i novi album istog imena.


“Uvijek sam se pomalo bojala mraka, pa sam to iskoristila kao metaforu za situacije kada si zarobljen i um ti truje misli govoreći da te nešto gleda. Ali sve je u tvojoj glavi i naš um se voli poigravati s nama i držati nas u začaranom krugu loših misli. Jedini način za pobijediti je da se prestanemo skrivati”
, kaže Margrét Rán, vokalistica benda.

Album izlazi 1. ožujka, a preview onog što dolazi i potvrdu onog što je bilo prije možete čuti u Tvornici kulture – što će biti jedini njihov nastup u regiji u sklopu ovosezonske turneje. Fantastična svirka uživo pokazala se kao najveći adut benda i prvi put kada je hrvatska publika ostala očarana ovim iskustvom s najhladnijeg europskog otoka.

Njihova glazba opisuje se kao dream-pop/indie-electro, sastavljen od sanjivih dionica elektronske glazbe, melodičnih vokala, prigušenog saksofona i jasnih gitara. Predvođen sjajnim vokalom Margrét Rán, Vök je lako smjestiti uz bok imenima kao što su The Knife, The xx, Poliça i Phantogram, ali stvaraju glazbu s vlastitim potpisom.

.

Nakon dva EP-a, jednog albuma, koncertnih i festivalskih nastupa po Europi i osvajanja hordi novih fanova sa svojom kombinacijom sanjivih electro dionica i melodičnih vokala, Vök je na turnejama po Europi pratio Goldfrapp, Asgeir i Editorse, nastupao na festivalima poput Roskilde, Green Man, Iceland Airwaves i Into the Woods, kao i po SAD-u. Pokazali su da imaju sjajan potpisni zvuk koji prezentiraju svijetu i da je veliki interes za bendom potpuno opravdan.

.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 70 kn, a na dan koncerta će iznositi 90 kn. Vrata se otvaraju u 20:30.

Kupiti se mogu u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), Rockmarku (Berislavićeva 13), Aquariusu CD Shopovima (Varšavska 13 i Branimir centar), na svim prodajnim mjestima Eventima te online na www.eventim.hr.

Službeni Facebook event nađi OVDJE.

TAGOVIglazba pop tvornica kulture vök

Komentiraj