Glazba

Dokumentarac + Album

Aside Banners

Reincarnated: Snoop Dogg se pretvorio u reggae lava

Piše , Objavljeno

Nakon što je prije godinu dana svijet iznenadio promjenom imena u Snoop Lion, stari Pas ne prestaje iznenađivati. Za mjesec dana mu izlazi prvi reggae album Reincarnated, a nedavno je predstavio i istoimeni dokumentarac, koji će fanovima malo bolje dočarati što se točno dogodilo u toj napušenoj glavi.

snoop lion

Calvin Cordozar Broadus Jr., poznatiji pod pseudonimom Snoop Dogg, je izveo klasičnog ‘Princea‘, promijenio ime u Snoop Lion i odlučio svijet počastiti potpunom promjenom imidža. Nakon što je producirao porniće i priznao da popuši više jointova dnevno nego omanja europska država, ne čudi nas ovakav nagli preokret u glazbenom stilu. Ali osim čistog muzičkog preobražaja, Snoop je navodno promijenio kompletnu filozofiju, tako da su sve one negativne stvari, na kojima je godinama gradio karijeru i bogatstvo, sada zamjenjene pozitivnim vibracijama i pozivima na mir u svijetu.

Zadnjih godinu dana je radio na albumu naslova Reincarnated, izdao je već dva službena singla (‘La La La‘ i ‘No guns allowed‘), a na policama trgovina se očekuje već od 20. travnja. Da ne bi ostalo samo na jednom glazbenom albumu, dobro nam poznata ekipa iz VICE-a je popratila Snoopa prilikom njegova posjeta Jamajci, gdje se Pas (ili po novom, Lav) nanovo rodio i shvatio da je upravo reggae kultura njegov pravi poziv.

U više od sat i pol Reincarnated dokumentarca (po naslovima uradaka, možemo zaključiti da se čovjek svojski trudi pokazati nam da se uistinu promijenio), moći ćemo vidjeti kako je Snoop brijao po tom rajskom otoku, kako su mu lokalne babe vračare govorile da je Odabrani i kako je shvatio da biti gangster i pimp nije najpozitivnija stvar na svijetu.

Dokumentarac je službenu američku premijeru imao prije nekoliko dana na festivalu SXSV u Austinu (Texas), a prve kritike su prilično podijeljene. Premda se nekima svidjela transformacija ovog velikana rapa u miroljubivog lava, rastafarijanska zajednica metamorfozu nije doživjela blagonaklono, a posebno im je zasmetalo nasilno guranje dojučerašnjeg ‘gangstera’ u tu miroljubivu kulturu. Kao i mnogi, i oni smatraju da je sve ovo samo još jedan način za brzo zgrtanje love.

U intevjuu Conanu O’Brienu, Snoop je pak rekao da mu je jedan od glavnih motivatora kod rada na Reincarnatedu bio da napokon pjeva predsjedniku SAD-a (jasno je da to nije mogao sa svojim prijašnjim ‘bitches’n’ho’s‘ stvarima), što je mogući prvi korak velikog masterplana da jednog dana bude Snoop President i pretvori Bijelu kuću u Zelenu kuću. Mi ćemo se morati još malo strpiti do izlaska albuma i kačenja dokumentarca na VICE kanal, a do onda možemo uživati u novom Snoop Do.. ups, Snoop Lionu.

TAGOVIdokumentarac jamajka rap reggae reincarnated snoop dogg Snoop Lion vice

Komentiraj