Glazba

Aside Banners

Reper osuđen na 55 godina zatvora nakon što je pjesma o ubojstvu i bijegu od policije postala platinasta

Piše , Objavljeno

Taymor McIntyre, poznatiji kao Tay-K, 19-godišnji je reper koji je proglašen krivim zajedno s još šestoricom muškaraca za ubojstvo Ethana Walkera, u Mansfieldu, u Teksasu, u srpnju 2016. godine.

McIntyreovi odvjetnici tvrdili su da nije ispalio smrtonosni udarac, a reper je posvjedočio da je njegov posao u pljački bio samo pronaći drogu. Međutim, proglašen je krivim za ubojstvo, kao i za pljačku. U to vrijeme imao je tek 16.

I dok je Taymor McIntyreu krenulo nizbrdo, karijera Tay-K-a krenula je uzlaznom putanjom kako mu je ovaj slučaj priskrbio nacionalnu pozornost. Taymor je nakon optužbe za ubojstvo, s obzirom na svoju maloljetnost, stavljen u kućni pritvor, ali je u ožujku 2017. skinuo narukvicu za praćenje oko gležnja i pobjegao. Svoj bijeg objavio je i na Twitteru: “fuck dis house arrest shit … they gn hav 2 catch me”.

Ne samo da je o tome pisao po društvenim mrežama, već je odlučio napisati i pjesmu. Čisto da ne bude zabune o tome što je napravio. Iz Teksasa je krenuo na sjever u New Jersey, gdje je snimio pjesmu “The Race” u kojoj se hvalio svojim statusom bjegunca.

Pjesma je dosegla čak 44 mjesto na američkim ljestvicama, a remiksirali su je i neki poznati reperi, uključujući 21 Savage, Tyga i Lil Yachty. Na YouTubeu video ima impresivnih 175.603.334 pregleda, a  u siječnju 2018. godine je dobila i platinastu certifikaciju. 

Video je poslužio i kao dokazni materijal na sudu, a McIntyre je ponovno uhićen u lipnju 2017., te je optužen za još dva teška kaznena djela počinjena u bijegu- ubojstvo i pljačku.

Poruka siromašnim “wanna be famous raper” klincima u Americi: All you need to do is kill someone and write a song about it.

Veselimo se novim šarenim vijestima iz Amerike o pucnjavima u školi. #yolo

TAGOVIreper Tay-K The race ubojstvo