Glazba

Um mu prazna ploča

Aside Banners

Poznati reper izazvao bijes znanstvene zajednice i Neil deGrasse Tysona tvrdeći da je Zemlja ravna ploča

Piše , Objavljeno

B.o.B. je bio obećavajući emcee koji je imao uho za beatove i za melodiju i čije smo mikstejpove slušali sa zadovoljstvom. Nakon toga je izašao službeni album i nakon 2-3 hita, B.o.B je nestao s lica Zemlje. S lica Zemlje za koju on misli da je ravna ploča.

Bio bi (vidite što smo napravili?) puno pametniji da šuti.

Nevjerojatno je kako netko u 21. stoljeću može vjerovati u ovakve teorije zavjere. Platforma na kojoj je iznio svoja prosvijećena stajališta? Twitter, naravno. Sloboda govora, naravno. Naš najdraži astrofizičar o kojemu smo već pisali, Neil deGrasse Tyson, se odlučio umiješati u ovu nebulozu kako bi ispravio ovu epsku razinu arogancije i neznanja.

Izvor: Twitter

Izvor: Twitter

B.o.B.-ev ego je velik kao i njegovo neznanje pa je odgovorio diss pjesmom (diss je kratica za “disrespect” ako posljednjih par desetljeća niste radili na svom reperskom govoru) Flatline. A kad smo ga još slušali prije “pešest” godina, nikako da snimi pjesmu.

U Flatlineu B.o.B. preporuča istraživanje rada Davida Irvinga, pseudo-povjesničara koji je tvrdio da je holokaust mit i da je Hitler žrtva Drugog svjetskog rata. Također je optužio Neil deGrasse Tysona da je pripadnik masona te da za svoje astrofizičko laganje naroda dobiva debeli ček. Naravno, pjesma nije dugo ostala na Soundcloudu. Tako se ne gase požari.

Screenshot_30

Znanstvena zajednica koja istovremeno voli hip hop se ujedinila, a Neil deGrasse Tysonov nećak Tyson (da, Tyson) je odradio reperske dužnosti na ovoj diss pjesmi nazvanoj Flat to Fact koja je modelirana prema Drakeovoj Back to Back. Na uvodu je stvarno poznati astrofizičar koji je rekao da “ne repa, ali zna nekoga tko repa i tko mu uvijek čuva leđa”.

U samo nekoliko dana, ova pjesma je skupila više od 800 tisuća slušanja, a vjerujemo da nitko s imalo mozga u glavi neće B.o.B.-u više pridavati pažnju niti mu dati platformu za njegova “vidio sam istinu” bulažnjenja. Flatearthersi možda ne vjeruju u gravitaciju (niti da smo ikad napustili ovaj planet), ali je Bobby Ray jako pao i teško da će se ikad vratiti nakon ovoga.

Trebao bi mu Tyson objasniti što su shooting stars.

Nakon ovog mu je preostala samo jedna jedina stvar – prodavati Herbalajf.

Update: Neil deGrasse Tyson se pojavio u The Nightly Showu Larry Wilmorea na Comedy Centralu gdje je citirao Isaaca Newtona, ali i poručio B.o.B-u “Ako stojiš na ramenima onih koji su došli prije tebe, možda uspiješ vidjeti dovoljno daleko da shvatiš kako Zemlja nije j**eno ravna”. Demonstrirao je kako gravitacija postoji tako što je ispustio mikrofon.

TAGOVIastrofizičari b.o.b. flatearthers Neil Degrasse Tyson svemir

Komentiraj