Glazba

dolazi nam

Aside Banners

Sean Price: nema cijene

Piše , Objavljeno

Sean Price iliti Sean P. (u Srbiji bi ga valjda zvali Šone Cena) izgleda kao Kimbo Slice, dolazi iz mjesta odakle je i Mike Tyson, nema vilu u Beverly Hillsu, a niti se pravi da ima. Usput, zna se zajebavat, ima novi album, a uskoro dolazi u Zagreb.

Sean PriceSean Price ima 40 godina, dolazi iz Brooklyna, mrcina je, izgleda kao netko s kim se ne bi zajebavali, a ustvari je normalan lik koji se, za razliku od od svih “opakih” repera, i sam zajebava. Počeo je 90ih kao dio dua Heltah Skeltah, koji skupa s par grupa čine Boot camp click, a prošle je godine oformio i supergrupu Random Axe, zajedno sa producentom Black Milkom i Guilty Simpsonom iz Detroita.

Upravo mu je izašao novi album naziva Mic Tyson. Igra riječi u nazivu albuma kombinira mikrofon i ime Seanovog susjeda iz starog kvarta, boksača Mikea Tysona. Kaže, sretao ga je u naselju sto puta, a jednom se Iron Mike naslonio njegovoj staroj na auto, a tada mladi Sean rekao mu je da se makne na što mu je Tyson odgovorio:”Mali, odi mi po vodu u trgovinu“. I Sean je i otišao, kaže bez pitanja, ipak je Tyson legenda.

Reper koji stvarno repa, a nema para na bacanje (stvarno nevjerojatno vau). Sean Price je i prije bio odličan, no sad je bolji nego ikad – u čemu je tajna? Pazi priču. Nakon drugog albuma njegove grupe, karijera mu je krenula nizbrdo te je u međuvremenu radio malo na građevini i možda tu i tamo koji kamenčić kreka izvaljao, ali to samo ako baš zagusti.

Razočaran u glazbenu industriju gdje su ga lako zaboravili isti oni koji su ga na početku hvalili, nije ga bilo par godina i vratio se 2005. s odličnim Monkey Barz albumom. Prestao je shvaćati te ljude ozbiljno, ostao tvrd, no počeo se sprdati sa svime, a i još više na svoj račun. Priznaje za sebe da je, što se kaže – bez kune, iliti njegovim riječima brokest rapper alive.
Iskrenost i taj boli me džon stav, doduše, i dalje su previše za mainstream, ali pridobili su mu više poklonika nego ikada. Baca vrhunske punchlineove, gdje nakon što ih izgovori, zastaje i ponavlja prvo slovo svog prezimena (P!!!), što je presmješno, a usput i uvali i koju priču npr. o tome kako ga žena izbacuje iz kuće i da je kučka, ali ju voli. Ideshu je već drag i preporučamo ukoliko volite repčugu.

Live u Zagrebu

Pitali smo Phat Philliea koji je organizator koncerta da nam kaže koju mudru. Blackout DJ zvan Fićo, kaže da je jednom upoznao Pricea i slaže se s nama da frajer kida u zadnje vrijeme.
“Sean Price zadnjih se godina prometnuo u jednog od najjačih newyorških underground repera, a njegov album “Mic Tyson” meni je jedan od najboljih albuma u 2012. Postoji dosta ekipe ovdje koja ga voli, a i u emisiji Blackout na Radiu 808 ga forsiramo. Upoznao sam ga `96 u Londonu, na Choice Fm radiju gdje mi je snimio jingle za Blackout i gledao sam ga na koncertu. Dugo je u igri i trenutno jači nego ikad“, kaže Phillie.

Ako vam je sjeo njegov rep, čekirajte kako to Sean Price radi live, 19. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture.

TAGOVIkoncert rap sean price

Komentiraj