Glazba

prazan stan?

Aside Banners

Sjećate se Eminemovog hita ‘Stan’? E sada je ‘Stan’ službeno ušao u oxfordski rječnik

Piše , Objavljeno

Tko se sjeća godinegospodnjedvijetisućite? Tada je svaka osnovnoškolka imala sobu obljepljenu Eminemovim posterima (ili Enriqueovim, ali on nam ne treba za ovaj člančić), a televizijskim i radio postajama je vladala pjesma “Stan” na čijem je refrenu veličanstveno otpjevala mlada dama iz negdje tamo Engleske – Dido.

Oxford English Dictionary je odlučio da je vrijeme da “Stan” postane službena riječ u rječniku čije je značenje “opsesivan fan određene slavne osobe”. Čak i primjer odaje počast Eminemu…

“He has millions of stans who are obsessed with him and call him a rap god.”

Ubrzo nakon Eminemovog hit singla je riječ počela nicati u online glazbenim raspravama, a sada je, 17 godina kasnije, dobila i službeno priznanje. Službenije od Oxfordovog rječnika ne može!

Već su ranije glazbeni pojmovi ušli u Oxforda kao cray (Kanye), prokleti Yolo (Drake) i Bootylicious (Beyonce), ali Stan se koristi i u ozbiljnijem kontekstu od ovih pojmova koji mogu biti isprintani bijelim velikim slovima na crne majice.

Ako se trebate sjetiti pjesme ili barem refrena, škicni video dolje.

Već neko vrijeme ne slušamo nove Eminem stvari (kad ih ima, ako ih ima), ali njegov utjecaj na širenje rap glazbe je teško poreći… Drago nam je zbog Stana. Stvarno.

TAGOVIeminem hip hop Oxford rječnik stan

Komentiraj