Glazba

napokon!

Aside Banners

Skunk Anansie u Domu Sportova, trčimo kroz njihove (nama) najveće hitove

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Skunk Anansie su podcijenjen britanski bend. Da, znaš za njih, da, sluša ih tvoja starija sestra ili naslušani nećak. Možda si ti taj nećak, ali u glazbeno-povijesnom kontekstu ove legende ne dobivaju dovoljno hvalospjeva na svoj račun, a vjerojatno ni novca koliko mislimo da zaslužuju. Glavna vokalistica i najpamtljivije lice benda je svakako Skin, božica na Zemlji.

Osnovani su u Londonu sada već davne 1994. godine, rastali su se raspali su se 2001. godine, ali su 2009. godine opet pronašli zajednički jezik i interese te se ujedinili. Posljednjih nekoliko godina smo razočarani njihovim odgađanjem gostovanja u Zagrebu. Čak tri termina su “pukla”, ali pandemija je kriva. Čini se da će se sada napokon dogoditi. 13. svibnja stižu u Dom Sportova zahvaljujući LAA agenciji!

Skunk Anansie
Galerija

Ako se želiš nabrijati za koncert ili samo trebaš podsjetnik na njihove hitove, ali i neke zaboravljene dragulje – čitaj dalje.

Secretly

I sama Skin tvrdi kako je ova pjesma liričko, melodičko i glazbeno remek-djelo Skunk Anansiea. To joj je omiljena pjesma, a nije jedina. Na albumu Post Orgasmic Chill (najjače ime albuma) su počeli stavljati i gudačke instrumente pa je ovo svakako korak dalje u njihovoj karijeri. Spota se itekako sjećamo.

.

Little Baby Swastikkka

Stvar iz 1995. godine s albuma Paranoid & Sunburnt, nastala nakon što je Skin vidjela malenu svastiku na zidu. Ovo je ujedno i prva njihova pjesma koju je bend čuo na radiju. Big deal je. Možda će netko pomisliti kako je ime pjesme namjerno kontroverzno, ali London sredinom devedesetih nije bio najljepše mjesto za međurasne odnose i bend je to htio pustiti u svijet kroz svoju glazbu.

.

Hedonism (Just Because You Feel Good)

Čuješ joj u glasu. Skin je ovu stvar napisala u četiri ujutro nakon što ju je ostavila njezina prva ljubav. Plakala je i pisala. Svojoj prvoj ljubavi je zahvalila na ovoj pjesmi, a nije ni čudno što je ova stvar najslušanija njihova pjesma na Spotifyju i najgledanija na Youtubeu. Ljudi će uvijek prolaziti kroz prekide, a ova stvar zaslužuje mjesto na svakoj break-up kompilaciji.

.

Weak

Zadnji singl s debitantskog albuma, toliki hit da je čak i Rod Stewart snimio cover-verziju za svoj album. Trebaš još muzike za emotivne krize, trebaš snage da šibaš dalje? Weak je tvoja stvar.

.

Twisted (Everyday Hurts)

Rana energija mladog benda, stvar koje se sjetimo kad je život s*anje.

Charlie Big Potato

Mračna pjesma o odvratnim zločinima koje ćeš skužiti ako poslušaš lyricse, ali ne može svaka pjesma na planetu biti za ples. Ovom pjesmom redovito razvale uživo.

My Ugly Boy

Ovu pjesmu čitav bend voli izvoditi live, a Skin u njoj pjeva o zločestom periodu svog života kad se… zabavljala. Pjesma je o nekom predivnom tko je zapravo ružan iznutra. Kuži se.

Koncert će se održati 13. svibnja u Domu Sportova, a karte možeš pronaći na sljedećim prodajnim mjestima: Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Ul. Hrvatske bratske zajednice 4), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a) te na Eventimu i svim Eventimovim prodajnim mjestima.

Skunk Anansie u Domu Sportova, trčimo kroz njihove (nama) najveće hitove