Glazba

Aside Banners

Spotify otkrio tko su najslušaniji izvođači i pjesme ovog desetljeća

Piše , Objavljeno

Na samom kraju desetljeća osvrćemo se za svime što smo radili, gledali, pjevali i slušali posljednjih 10 godina. S ovim posljednjim pomogao nam je Spotify objavljujući listu najslušanijih pjesama i izvođača. Nešto kao YouTube trending (ili ovaj godišnji Rewind), ali unazad 10 godina i za čitav svijet.

Na prvom mjestu najslušanijih izvođača je bad (but hot) boy Drake, a na drugom mjestu ga prati good (but ginger) boy Ed Sheeran (op.a. ženskog člana redakcije Idesh). Iza njih slijede Post Malone, Ariana Grande i Eminem.

Kada je u pitanju najslušanija pjesma u posljednjih 10 godina, tu dobri ginger uzima krunu bad boy Drakeu sa svojim hitom Shape of You koji je preslušan čak 2.4 milijarde puta.

Ed Sheeran ima još jednu pjesmu u top 5 najslušanijih pjesama ovog desetljeća tako da možemo reći kako je svojim glasom slavuja potukao Drakea. Vidite dečki, na kraju uvijek pobijedi good guy (op.a).

Top 5 najslušanijih pjesama prošlog desetljeća

  1. ‘Shape Of You’ – Ed Sheeran
  2. ‘One Dance’ – Drake
  3. ‘Rockstar’ – Post Malone
  4. ‘Closer’ – The Chainsmokers
  5. ‘Thinking Out Loud’ – Ed Sheeran

Pogledajmo i ljestvice za najslušaniju pjesmu i izvođača u ovoj godini.

Top 5 najslušanijih izvođača u 2019. godini

  1. Post Malone
  2. Billie Eilish
  3. Ariana Grande
  4. Ed Sheeran
  5. Bad Bully

Iako je na prvom mjestu Post Malone, ipak treba izdvojiti 18-godišnju Billie Eilish koja je najmlađa izvođačica ikada nominirana za četiri najjače nagrade Grammyja, a šest njih sveukupno. Billie je prvi hit imala sa 13 godina kada je postavila pjesmu Ocean Eyes na SoundCloud. Ona je ujedno i prva svjetski poznata zvijezda kojaje otkrivena preko SoundClouda.

Top 5 najslušanijih pjesama u 2019. godini

1. ‘Someone You Loved’ – Lewis Capaldi
2. ‘Bad Guy’ – Billie Eilish
3. ‘I Don’t Care’ – Ed Sheeran
4. ‘Vossi Bop’ – Stormzy
5. ‘7 Rings’ – Ariana Grande

Najslušanija pjesma ove godine bila je “Someone You Loved” Lewisa Capaldija. Vjerujemo da kada bi Adele i Ed Sheeran imali dijete, ono bi izgledalo i zvučalo upravo kao Capaldi.

TAGOVIglazba najslušanije pjesme spotify top 5