Glazba

uskrs je zakon

Aside Banners

SVIRAJ STARE Stranger Things odgovorni za oživljavanjeg starog glazbenog hita

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Sjećamo se kako je jedan TikToker na skejtu sa kanisterom soka oživio Fleetwood Macov hit Dreams. Ta pjesma je oduvijek prisutna u našim životima i imamo osjećaj da nikad ni nije nestala, ali je Internet poludio za pjesmom te je streaming pjesme i prodaja albuma Fleetwood Maca itekako narasla zbog viralnog uspjeha TikTok videa.

Sada se slična stvar događa i sa nevjerojatnom kombinacijom Stranger Things i Kate Bush.

Kate Bush je na svojoj web-stranici dala izjavu kako je uzbudljivo što je njezina pjesma Running Up That Hill dobila novi dašak života zahvaljujući upravo seriji Stranger Things te mladim fanovima koji obožavaju seriju.

“Zbog ovog, Running Up That Hill je opet na ljestvicama diljem svijeta, a na ljestvicama u Ujedinjenom Kraljevstvu se nalazi na osmom mjestu. Hvala svima koji podupiru ovu pjesmu.”

Dodala je i kako napeto iščekuje nastavak serije u srpnju.

Kate Bush rijetko dopušta korištenje njezine glazbe za filmove i serije, ali je fan Stranger Thingsa pe je ovaj put napravila iznimku – i sigurni smo da joj je sad iznimno drago.

Nakon premijere četvrte sezone serije, Running Up That Hill je skočila za 8700 posto na Spotifyju.

Pjesma je izvorno izašla 1985. godine pa je posve logično zašto se našla u seriji koja je zapela u osamdesetima – i to na dobar način.

TAGOVIglazba kate bush Netflix osamdesete retro stranger things