Glazba

Aside Banners

Teoretičari zavjere imaju novu metu – Eminem je umro, a zamijenio ga je robot!

Piše , Objavljeno

Naizgled vrlo zabavne, teorije zavjere u pravilu nisu zamišljene kao smiješne, a ni kao bezazlene insinuacije, posebno u očima onih koji ih lansiraju i u njih vjeruju. Za razliku od trovanja iz aviona i podmetanja koječega u dječja cjepiva, teorija koja u posljednje vrijeme kruži po internetu ne podrazumijeva globalni učinak na populaciju, ali je možda još luđa.

Eminem, glavom i bradom, nije odavno živ, a glazbena industrija ga je zamijenila androidom.
Računica u kojoj je velika glazbena zvijezda tržišno vrijednija živa nego li mrtva potpuno je jasna. Generiranje gomile novca kroz albume, koncerte, sponzorstva, autorska prava i sve ostalo što dolazi s glazbenom slavom u principu je jedini cilj mašinerije na tom nivou, koliko god se možda netko trudio uvjeriti nas u drugačiju sliku. Uostalom, posljednjih godina svjedočimo nastupima u kojima preminule glazbenike mijenjaju njihovi hologrami, pjesme se izdaju posthumno dokle god ne iscijede i posljednji dolar, a unovčiti se vole i kojekakve obljetnice, reizdanja, neobjavljeni demo materijali… sve na čemu se može zaraditi.

eminem scr1

Unatoč svemu tome, začuđujuće velik broj ljudi određene poprilično bizarne teorije zavjera shvaća ozbiljno ili pak samo jako dobro trola. Tako je recentna teorija o Eminemu kao robotu potkrijepila svoju tezu hrpom fotografija i analizama istih, u kojima pokazuju kako se na licu slavnog repera od 2006. godine vide promjene kojih ranije nije bilo, s naglaskom na liniju kose, kosti lica i čeljust. U nešto više od 10 godina Marshall Mathers vidno je stariji, ali i nešto mršaviji, što se doima kao sasvim logičan splet događaja, no ne i za pobornike ove teorije koji su odmah zbrojili 2 + 2 te došli do zaključka da je Eminem preminuo nekada za vrijeme prijave na rehabilitaciju u periodu 2005./2006., nakon što se odlučio obračunati se s porocima, dok neki idu toliko daleko da zaključuju kako je reper preminuo još 1999.

Ako vas ova teorija o humanoidnom robotu Eminemu ipak nije uvjerila, imamo i drugu frakciju koja tvrdi da se ustvari radi o kloniranju Iluminata. U svakom slučaju nije dosadno, a ako mislite da je Eminem jedina meta ovakvih glasina kroz godine poprilično se varate. Paul McCartney po sličnim je navodima preminuo još 1966. u prometnoj nesreći, a cover albuma ‘Abbey Road’ ustvari je njegov ispraćaj. Slična priča dogodila se i u slučaju Avril Lavigne, koju je nakon njezine navodne smrti 2003. zamijenila glumica Melissa Vandella i nastavila kao da se ništa nije dogodilo, naravno. Stevie Wonder nemali je broj puta u ovakvim teorijama optužen da nije zaista slijep, Stanley Kubrick da je pomogao NASA-i fabricirati spuštanje američke posade na Mjesec, Marilyn Monroe i Bob Marley ubijeni su od strane CIA-e, a u slučajevima Kurta Cobaina te Jimmyja Hendrixa također se radi o prikrivenim zločinima. Michael Jackson, Elvis Presley, Tupac Shakur i Biggie Smalls su pak živi i odmaraju na kojekakvim egzotičnim lokacijama, koje u pravilu portretiramo kao slabo naseljene otoke s 365 sunčanih dana godišnje, ležaljkama i palmama.

.

Hoće li aktualna teorija o Eminemu steći status klasika među teoretičarima zavjera ili će (opravdano) brzo biti zaboravljena ostaje za vidjeti, a do tada apeliramo na pravog Slim Shadyja da ustane i razriješi ovaj misterij jednom zauvijek.

Autor: Bruno Pušić!

TAGOVIeminem robot teorije zavjere zavjera

Komentiraj