Glazba

rokenrol!

Aside Banners

Poslušali smo: The Strokes ‘Angles’

Najveći bend 2001. godine vratio se s novim, četvrtim albumom koji je obučen, gle čuda, opet u osamdesete.

Piše , Objavljeno

The Strokes 'Angles'

The Strokes ‘Angles’


The Strokes, petorka iz New Yorka izravni su krivci što glazbeni svijet danas ovako izgleda. Jer nakon njihovog sada već epskog debija ‘Is This It‘ krenula je nezaustavljiva lavina rock bendića koji pokušavaju uzeti svoj dio kolača. Nakon poprilično razočaravajućeg trećeg albuma, bend je uzeo petogodišnji pauzu i vratio se s albumom koji se uvelike razlikuje od svega što su snimili u karijeri.

Prvi singl ‘Under Cover of Darkness‘ zvuči kao stari Strokesi, no tu priča prestaje, jer album otvara ‘Machu Pichu‘ koja je lažna reggea pjesma, s bongosima koji pomalo nerviraju, a ‘Taken For a Fool‘ je disco posveta Davidu Byrneu i njegovim Talking Headsima. Možda najbolja pjesma albuma ‘Games‘ pak neodoljivo podsjeća na Duran Duran, a to je samo vrh sante leda u kojoj su ishodište svega opet 80-te.

The Strokes – Under Cover Of Darkness

Angles‘ nije savršen album, upravo suprotno, a na trenutke većina ovih pjesama zvuče kao demo snimke koje treba doraditi, no i takav je dovoljno zavodljiv i tjera na neprestano slušanje. Novi smjer karijere možda nije pravo rješenje za The Strokese, ali album im nije smeće. I ne vjerujte onima koji to kažu.

TAGOVIalbum angles glazba muzika rock the strokes

Komentiraj