Glazba

LIKE OMG

Aside Banners

TikTokeri zapanjeni videom koji objašnjava kako gramofonske ploče funkcioniraju

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Gramofonske ploče su se vratile na velika vrata, njihova prodaja je itekako porasla u posljednjem desetljeću, a dovoljan će ti biti podatak kako je u SAD-u tijekom 2020. godine prodano 27.5 milijuna ploča, a u 2021. godini je taj broj narastao na 41.7 milijuna ploča.

Hamza, korisnik TikToka koji se krije iza imena @squish.records je postavio video u ožujku u kojem ukratko opisuje kako gramofoni i gramofonske ploče funkcioniraju, a video je pogledalo preko 2 milijuna ljudi. Velik broj njih je zapanjen ovom tehnologijom.

“Kad igla prelai preko ureza na ploči, stvara vibracije koje se pretvaraju u elektromagnetske signale. Ti signali se pojačavaju i stvaraju glazbu koju čujemo kada puštamo ploče.”

Pogledajte video.

@squish.records i love when science sciences 🤓🔬 #vinyl #vinyltok #vinylrecords #recordcollection #vinylcheck #vinylclub #vinylcollection #fyp #foryou #science #musictok ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Ono što je nas zapanjilo je podatak kako jedna strana ploče može zabilježiti do 500 metara ureza.

Našli smo i klasični TikTok komentar ispod videa.

“Literally who came up with this”

Kao totalno!

TikTok posjedujemo i sami, isključivo zbog sadržaja povezanog uz glazbu, a već vidimo kako će nam @squish.records postati jedan od najdražih profila.

Ako želiš znati malo detaljnije, evo jedan kratki video.

TAGOVIglazba gramofon gramofonske ploče ploče vinil