Glazba

budućnost je ovdje

Aside Banners

Tko kaže da ne možemo? Ovaj vikend je Remote festival, uz glazbu vodećih bendova tu su izložbe i grafiti

Piše , Objavljeno

Izvor: Remote Festival

Nemamo puno tog da nas veseli ovih dana, ali glazba je uvijek tu. Ovog vikenda čak i u festivalskom obliku, savršen conversation starter i prilika za ispiti koju čašicu s bliskim ljudima koji imaju antitijela u krvi.

Remote festival je glazbeni festival proširene stvarnosti koji se održava u subotu 20. i nedjelju 21. veljače. U dva dana ćemo vidjeti i čuti nastupe čak osam bendova, a predvode ih Elemental, Nipplepeople, ABOP i Chui.

Sam festival je podijeljen u dvije žanrovski šarolike večeri.

U subotu, 20. veljače nastupiti će naš najpoznatiji electro pop bend Nipplepeople, višestruko nagrađeni jazz rock kvartet Chui, elektronička senzacija ABOP i sjajan novi dvojac MI VIDA kojeg čine Vida Manestar iz Elementala i Stanislav Kovačić na violončelu.

Nedjeljni line up predvode jedan od najuspješnijih i najdugovječnijih hip hop bendova ovog podneblja Elemental, cijenjeni zagrebački punkeri Mašinko, noir-pop bend Mixed Up Mary i ELEVEN, solo techno projekt Ivana Levačića, bubnjara grupa ABOP, Chui i Kries.

Kakav je to festival bez popratnog sadržaja i mercha?

Da, možda neće biti natjecanja za “najraspoloženijeg” plesača ili natjecanja u bike polu, ali je tu dosta sadržaja i čak tri izložbe.

Izložba fotografija Konrada Lovrenčića “Usput uz put” će otvoriti popratni program Remotea. Ritam oka ovog glazbenika prati se nizom usputnih isječaka prostora snimljenih mobitelom, najčešće iz pozicije auto putnika, vozeći se na koncerte ili obiteljske otpočinke. Izložbu možete pogledati u subotu u 19:20 i u nedjelju u 20:45.

Izložbenom dijelu se priključuje ekipa Graffiti na Gradele. Chez, Sarme, Royal, Rakun i Casino su kreirali grafite koji će se postaviti na podzemnu željeznicu. Ne, gradonačelnik nije ispunio svoje opetovano obećanje i potajno pustio metro u pogon već će radovi biti postavljeni na 3D model podzemne u New Yorku. Tamo je sve počelo, posveta je ovo počecima umjetnosti izražene sprejevima. Izložba je dostupna oba dana od 20:00.

Izložba fotografija Kristijana Smoka “Wandering Into The Unknown” prikazat će radove ovog sjajnog mladog street fotografa koji svojim aparatom bilježi svakodnevne trenutke i život sugrađana. Dostupna je u subotu u 20:45, te u nedjelju u 19:25.

Nakon nastupa svakog benda, pojavit će se i virtualni merch štand PDV-a, jedne od najaktivnijih nezavisnih izdavačkih kuća. Tako ćeš moći kupiti vinil ili t-shirt omiljenog benda, ujedno podržati stvaralaštvo na ovim prostorima, a i počastiti se fizičkim objektom koji će te sigurno razveseliti.

Ovaj projekt nije zamjena za live doživljaj nego jedno potpuno novo iskustvo, puno više od samog streaminga i potpuno novi kanal, kako za koncerte i festivale, tako i za inovativne načine promocije. Publici će Remote festival biti dostupan putem entrio.stream platforme, bez potrebe za dodatnom VR tehnologijom i to isključivo za vrijeme trajanja festivala. Time će, kao i pravi festival, Remote biti jedinstveno iskustvo koje se može doživjeti samo u trenutku kada se i održava.

Ulaznice

Ulaznice su u prodaji po 50 kn za jednodnevnu ulaznicu i 60 kn za dvodnevnu. Prodaja ulaznica vršit će se isključivo na www.entrio.hr.

TAGOVIElemental entrio glazba graffiti na gradele nipplepeople proširena stvarnost remote festival