Glazba

Sex, drugs & rock'n'roll

Aside Banners

Sise,droge i alkohol u najprovokativnijem hrvatskom spotu

Piše , Objavljeno

Eksplicitan, a nekima možda i šokantan, novi spot zagrebačke grupe Tranzistor će zasigurno podići par obrva, ali i osvježiti učmalu domaću spotovsku scenu.

mama

Osim klasičnih “ja sam pjevač/pjevačica, i hodam/sjedim po gradu/šumi pjevajući u kameru” generičkih uradaka, hrvatska spotovska produkcija rijetko kada ponudi nešto uistinu svježe, a to je onda uglavnom od glazbenika koji nisu toliko jako medijski eksponirani, i redatelja koji imaju dovoljno muda da se nekome ne zamjere.

Dečki iz grupe Tranzistor i mladi redatelj i producent Dino Julius su se kozmičkom igrom slučaja susreli i ispunili sve navedene uvjete, te nam donjeli spot s hrpom alkohola, droge i golih sisa: rock’n’roll kakav bi i trebao biti. Sve je to malo dublja kritika društva zamotana u zajebantsku priču i vizual, a par riječi o spotu i nezavisnoj produkciji u Hrvatskoj rekao nam je njegov redatelj.

OPREZ: Video sadrži scene golotinje, konzumacije droge i alkohola, stoga… Uživajte! ;)


Video je uklonjen s Youtube-a, ali se još uvijek može vidjeti na Vimeo-u

“Dečki iz benda i ja smo slučajno skužili da se jedna od njihovih pjesama prilično dobro poklapa s nekim mojim nedovršenim snimkama, pa smo odlučili to premontirati, nadosnimiti scene koje su falile, začiniti malo cijelu tu priču i eto… “, kaže Dino vezano za sam rad na videu, te nastavlja: “Dobili smo prilično zaokružen spot, s pričom koja odlično odgovara riječima pjesme o frajeru koji živi sa svojom mamom, po cijele noći gejma i visi po porn siteovima, a po danu radi kao muška hostesa na aerodromu. Spot se na prvu može doživjeti kao čista zajebancija, ali kada se malo bolje pogleda, to je izravan društveni komentar o običnom ‘average Joeu’, koji se pokušava nositi sa svojim ispraznim životom. Plus, ubacili smo striptizetu i golotinju, što većini gledatelja neće nimalo smetati.“

julius

Mladi redatelj Dino Julius u elementu

Zanimalo nas je i kako je raditi kao nezavisni producent, pošto svi znamo da financijska situacija svuda oko nas nije baš bajna.

“Nekada se i ja pitam kako uspijevam završiti neke projekte, hehe…Ono što sa sigurnošću mogu reći je da zna biti jako frustrirajuće kad želiš napraviti nešto posebno, želiš napraviti Fight Club, a realnost i uvjeti ti budu snimanje benda na stageu za praktički nula kuna.” kaže Dino. “Ali kao i u svemu, strast je najbitnija, pa ni loši uvjeti niti manjak para ne mogu ukrotiti tvoju “napaljenost“ na dobru ideju i san o realiziranom projektu. Jer spot za pjesmu Mama se može snimiti i u pola dana: nataknete dečke na pozornicu da tamburaju i eto ti spota. Ali meni je to dosadno, hoću raditi nešto svježe i zanimljivo, nešto što je i meni izazov, pa makar potrošio mnogo više vremena i novca. Tako pristupam svakom svom projektu, pa i ovom. Zato smo dečki iz benda, ja i ostatak ekipe htjeli napraviti spot u kojem će gledatelji moći uživati i nasmijati se, a oni će na kraju krajeva i najbolje znati prosuditi da li smo u tome uspjeli.”

Dini i Tranzistoru želimo da i dalje rade ovakve zanimljive projekte, a mi ćemo još jednom baciti oko na hmh… ovu spotovsku društvenu kritiku.

TAGOVIdino julius spot spotovi striptiz tranzistor video spot

Komentiraj