Glazba

tugica

Aside Banners

U samo jednom danu otkazana dva velika zagrebačka koncerta kojima smo se radovali

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Jučerašnji dan je bio grub za naše koncertne apetite.

Čovjek koji je unio revoluciju u hip hop glazbu, Rakim je otkazao svoj nastup u Petom Kupeu koji se trebao održati 3. rujna ove godine.

Rakim, odnosno njegov PR tim, su na Facebooku objavili otkazivanje europske turneje. Navode strah od povećanog broja slučajeva zaraze COVID-om u timu te iscrpljujućih karantena, ali ono što nas je posebno ubolo u oči je da Rakim u Europu putuje brodom. Iskreno, ni nama se ne bi dalo.

BlackoutHipHop je izrazio žaljenje, ali i odluku da ništa od novog datuma. Kužimo!

17. rujna je u Areni trebao nastupiti Rage Against the Machine, ali su zbog zdravstvenih problema frontmena Zacka de la Roche i oni otkazali europsku turneju. Tijekom nastupa u Chicagu, Zack de la Rocha je ozlijedio nogu pa mu liječnici savjetuju strogu rehabilitaciju i odmor – ali su RATM svejedno završili svoju američku turneju s čak tri nastupa u Madison Square Gardenua, ogromnoj njujorškoj dvorani i domu New York Knicksa. Još više nas boli što zbog ovakvog razvoja događaja nećemo vidjeti predgrupu RATM-a, Run The Jewels.

RATM su na svojoj objavi na Instagramu onemogućili komentiranje. Toliko o slobodi govora i demokraciji.

Baš kada smo se poveselili kako je Zagreb na mapi važnih koncertnih događanja, još jednom nas je svemir podsjetio – ništa nije gotovo do onog trenutka kad ti ponište ulaznicu na ulazu u koncertnu dvoranu. Boli.

TAGOVIarena glazba koncerti peti kupe rage against the machine rakim zagreb