Glazba

samo novo

Aside Banners

Vanzemaljska elektronika, seksi dancehall i hip hopa svuda (Glazba friško ispod peke)

Piše , Objavljeno

Neke od ovih pjesama rasturaju na određenim tržištima, a mi bismo htjeli da ih više ljudi sluša. Neke su predodređene da budu hitovi. Neke jesu hitovi, ali nikako da se probiju kod nas. Pokušavamo kopati i dati vam najsvježije od svjetske glazbe, najsvježije od onog što nas veseli u sitne sate kad se osjećaš maglovito ili sretno.

DJ Shadow – Bergschrund feat. Nils Frahm

Novi spot za novog DJ Shadowa. Ovo se dogodi kad ne želiš da te otmu vanzemljani.

WHY! – This Ole King

Why! smo slušali davno, dokopali ih se sasvim slučajno zahvaljujući jednom glazbenom blogu koji nikad nećemo zaboraviti. MusicalSchizophrenia, volimo te. Nekako smo putem zaboravili na njih, ali sva sreća da postoji ova rubrika. Mi se podsjetili, a valjda ćete i vi uživati.

Oddisee – Things

Oddisee toliko radi da to nije normalno. Ove godine je izbacio dva projekta, Alwaasta EP koji znamo repati od početka do kraja te Odd Tape, instrumentalni album preko kojeg repamo ono što sami smislimo. Ne kažemo da dobro repamo. U veljači će mu već izaći i novi album nazvan Iceberg, a najavio ga je singlom Things. U travnju ga možete vidjeti u Beču, mi sigurno hoćemo.

Lady Gaga – Million Reasons

Gaga pobjeđuje u zadnje vrijeme stalno, još od American Horror Storya se čini kako ne može pogriješiti. U listopadu joj je izašao zadnji album Joanne, a ovo je već drugi spot s albuma. Ne, ovo nije Gagagaga Poukr Fejs koji ste mogli čuti na reklamama za mobitele, ovo je odrasla Gaga koja treba biti ozbiljno shvaćena kao glazbenica. I shout out Lady Gogi iz kvarta koja zna kako istaknuti svoj beauty salon igrom riječi.

Ryan Hemsworth – Holy feat. Ryan Playground & swim good now

Starija ekipa je ponovno bačena u srednju školu. Čudan spot za koji su glumci pronađeni na Craigslistu, američkom najpoznatijem oglasniku. Ali stvar rastura. Hemsworth nas rijetko kad razočara. Bar Ryan, ostali Hemsworthi znaju fejlat.

Childish Gambino – Redbone

Nakon Atlante – jedne od najboljih serija ove godine, nakon trodnevnog festivala u pustinji gdje je on jedini act, od Childish Gambina je došao i album Awaken My Love koji je iznenadio sve i svakoga. To je album zbog kojeg je Questlove iz Rootsa probudio D’Angela u 4 ujutro da ga posluša. Svi smo očekivali repanje, a dobili smo čudan hibrid koji dotiče . Jasno je da je album derivacija već poznatih stvari, ali je tako divno upakiran. Highlight čitavog albuma je definitivno stvar Redbone. Inače ne stavljamo live nastupe ovdje, ali tu i tamo napravimo iznimku – pogotovo za Gambina koji, sudeći po brku, ovih dana snima nove stare Star Warse gdje tumači mladog Landa Calrissiana.

Jeremih – London

Singlovi s jakim dancehall utjecajem su najveći hitovi ove godine – i na radiju i u klubovima i u spavaćim sobama. Jeremih jaše taj val iako je ova godina na izmaku.

Mick Jenkins – Spread Love

Čuli ga. Oduševili se. Vidjeli ga na ovogodišnjem Outlooku. Oduševili se još više. Za kraj tjedna samo jedna poruka… Širite ljubav.

Kehlani – Table feat. Little Simz

Imamo crush na Kehlani. Štaš… A i estetika devedesetih nas osvaja.

TAGOVIDJ Shadow friško ispod peke glazba hip hop indie kehlani lady gaga oddisee soul

Komentiraj