Glazba

Aside Banners

Vijest o njezinom nastupu u Tvornici je danas eksplodirala internetom. Tko je IAMDDB?

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Diana De Brito joj je ime i prema njemu ju možda nikad nećete prepoznati. Ali kad spomenemo njezin umjetnički alias, možda vam klikne. IAMDDB. Dolazi u Tvornicu kulture. Bukiran je i datum. 13. prosinca ove godine.

Možda si misliš “gdje je 13. prosinac?”, ali evo – jučer smo slavili Novu godinu, a već je ožujak.

Nadajmo se da će sve kliknuti i da ćemo dobiti priliku uživati u zvucima ove mlade dame koja se ne opterećuje žanrovima te besramno kombinira svoje utjecaje u nešto novo i privlačno mladim i starim dušama.

Baš kao što hrabro ne čeka na realizaciju svojih glazbenih ideja, odlučila je i započeti s planiranjem europske turneje. Zahvalni smo LAA agenciji jer ju dovode u naše dvorište!

Tko je IAMDDB?

Rođena u Lisabonu, ova kćer glazbenika iz Angole se kao mala preselila u Manchester, grad poznatom po brit-popu, ali među svoje utjecaje ubraja raznolike multikulturalne utjecaje, Afro-jazz i Boba Marleyja. Iako je pisala čak od sedme godine, njen debitantski singl “Leaned Out” objavljen je tek 2016. Iste godine izašao je i debitantski EP “Waeveybby, Vol. 1”, te uslijedio “Vibe, Vol. 2.”

2017. godinu je obilježio prvi hit, zarazni singl “Shade”, koji je postao viralan u UK-u s milijunskim pregledima na online platformama.

.

Mixtapeovi “Hoodrich, Vol. 3”, “Flightmode, Vol. 4” i “Swervvvvv.5” su kroz sljedeće dvije godine nastavili graditi hype oko IAMDDB. Sve je kulminiralo uvrštavanjem u BBC nagrade za najbolji zvuk 2018. kada je proglašena jednom od mladih nada glazbene scene, a sljedeće godine se našla i na Forbesovoj listi najutjecajnijih mladih Europljana.

.

Već je stala u Hrvatsku jednom, na Sea Star Festival u Umagu. Fanovi koji su je došli gledati su bili oduševljeni, a ostali dio publike je iznenadila i pretvorila u fanove.

ULAZNICE

Prodaja ulaznica kreće u ponedjeljak 8. ožujka. Cijena će iznositi 100 kn sve do 30. travnja, nakon čega se penje na 120 kn i vrijedit će do 31. listopada. Od 1. studenog za ulaznicu će trebati izdvojiti 140 kn, dok će na dan koncerta koštati 160 kn. Ulaznice se mogu kupiti online na Entrio.hr i Eventim.hr, kao i na svim službenim prodajnim mjestima.

TAGOVIglazba iamddb laa tvornica kulture