Glazba

samo na vrh

Aside Banners

Viralni meme vratio pjesmu staru 40 godina na glazbene ljestvice

Piše , Objavljeno

Znamo da je internet najjači, ali povremeno nas i dalje iznenadi koliko je jak. Opskurni video ženske plesne skupine Golden Girls, sa sveučilišta u Mississippiju, na Twitteru je završio kao podloga za montažu poznate rock uspješnice „Dreams“, sastava Fleetwood Mac iz 70-ih. Pošalica u kojoj se tviter korisnica obračunava s onima koji tvrde da je riječ o dosadnoj muzici na koju se ne može plesati posljednjih je dana stekla viralni status, skupivši gotovo 150 tisuća retweetova.

Iako je tweet postan nešto ranije, lavina se dodatno zakotrljala ovih dana, a video je na Twitteru pogledan više od 7 milijuna puta. Samim time dogodilo se nekoliko zaista bizarnih stvari. Pjesma je završila na Billboard’s Top 20 Hot Rock Songs i to 40 godina nakon što je izašla, a stream i download pjesme višestruko su povećani. Sve zahvaljujući tzv. the color guard memeu, naravno, a s potpuno neočekivanom popularnošću susrela se i plesačica iz izvornog videa.

.

Flashback na kultni album „Rumours“, s kojeg je i spomenuti singl, imali smo i u lanjskim Marvelovim Guardians of the Galaxy Vol. 2, a tamo je pak svirala „The Chain“. Nije ovo ni prvi ovakav meme poguranac. Nedavno je njujorški indie band Blonde Redhead završio na Billboard ljestvici s pjesmom iz 2000., a sve zbog Ricka i Mortyja. Ipak, ovo je uvjerljivo luđe s obzirom da je cijela stvar pokrenuta od strane anonimnog Twitter profila sa svega 2000 followera. This could be us, but you posting cats!

Autor: Bruno Pušić

TAGOVIbillboard fleetwood mac glazba internet meme rock viralno

Komentiraj