Glazba

novi album

Aside Banners

Wiz Khalifa: Rolling Papers – prosječno izdanje velike nade hip-hopa

Na krilima hvaljenih mixtapeova stiže nam još jedna rap nada, ali ponekad su očekivanja veća od mogućnosti.

Piše , Objavljeno

Čovjek koji je odbio Rick Rossovu ponudu i odlučio ne pratiti Drakea na njegovoj turneji, Wiz Khalifa čiji je singl ‘Black & Yellow‘ prošle godine prodan u preko dva milijuna primjeraka, napokon se ukazao sa svojim debi albumom ‘Rolling Papers‘ koji je u prvom tjednu prodan u 200 tisuća primjeraka. Toliko o propasti diskografije.

Wiz Khalifa:Rolling Papers

Wiz Khalifa:Rolling Papers


No, jedna od najvećih nada hip-hopa nažalost nije ispunila vlastita, pa ni naša, očekivanja i njegov je album blago razočaranje, posebice kada se uzme u obzir koliko je sjajnih ideja imao na već spominjanim i hvaljenim mixtapeovima. Album koji se oslanja na jednu notu ne može biti ništa više od jednog, ajmo biti pristojni, prosječnog izdanja, jer igra na ziherašku kartu radio singlova koji su ugodni za uho, ali nakon nekoliko identičnih pjesama polako vam postaje zlo. Jer snimiti album za sve osim za sebe samoga je najveća prodaja, a Wiz Khalifa je napravio upravo to, prodao se, na njegovu sreću za velike novce.

Tako primjerice ‘The Race‘ zvuči kao da su se neki neo romantičari uhvatili repanja i nije im pošlo za rukom, dok ‘Fly Solo‘ zvuči kao dodatak novoj pjesmi Brune Marsa, a ‘No Sleep‘ je još jedna sumnjiva melodija, koja dokazuje kako su i slušljive pjesme sklone brzom starenju i još bržem zaboravljanju.
Uglavnom razočarenje od albuma glazbenika koji zvuči kao da nema volje ni ideja, a za to je zasigurno kriva njegova izdavačka kuća. Šteta.

TAGOVIalbum hip hop Wiz Kalifa

Komentiraj