Zabava

Ace of Spades

Aside Banners

Glazbenici se opraštaju od velikog Lemmya Kilmistera, evo i najljepših posljednjih pozdrava

Piše , Objavljeno

Iako se moglo pretpostaviti kako će se to dogoditi u dogledno vrijeme, smrt Lemmya Kilmistera je mnoge njegove prijatelje ostavila u šoku. Ovo su neki od njihovih najljepših posljednjih pozdrava.

lemmyU utorak, 28. prosinca, je u 71. godini života svijet zauvijek napustio Ian “Lemmy” Kilmister, legendarni gitarist, tekstopisac i frontman heavy metal benda Motörhead i jedan od posljednjih velikih rokera koji su tu glazbu uistinu živjeli. Lemmy je dugo vremena imao problema sa zdravljem (uvelike i zbog godina i godina zlouporaba droga i alkohola), a tijelo ga je izdalo svega nekoliko dana nakon što je saznao kako boluje od iznimno agresivnog raka. Beskompromisan kakav jest, nije dozvolio da ga takve stvari pokolebaju pa je nastavio rokati, ali čak niti ovaj mitski metal-kauboj nije mogao protiv neumoljivog tihog ubojice.

Lemmy i njegov Motörhead su nedavno proslavili 40. godišnjicu karijere kojom su označili veliku eksploziju heavy metal glazbe u Velikoj Britaniji, a posljedično utjecali i na mnoge druge izvođače i bendove te po nekima čak i ustanovili žanrove trash i speed metala koji su kasnije izrodili kultna imena poput Metallice i Slayera. Lemmy je bio jedan od rijetkih likova na sceni koji nikada nisu niti koketirali s, a kamoli se prepustili mainstreamu te je uvijek ostao vjeran žestokoj glazbi koja ne može biti sputavana. To dokazuju i posljednji pozdravi mnogih njegovih prijatelja, sljedbenika i fanova, koji se putem društvenih mreža prisjećaju ovog velikog rokera i odaju mu zasluženu počast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kažu kako ne znaš koliko netko ili nešto znači dok ne ostaneš bez toga, a izgleda kako bi upravo to mogao biti slučaj i s Lemmyem. Kako se za života nikada nije priklanjao svakojakim šupcima, uvijek je ostajao na marginama svega i nepravedno izostavljan kao jedan od najvećih glazbenika našega doba, ali vjerujemo kako će vrijeme ipak pokazati koliko je značio za umjetnost i kakva je legenda od čovjeka bio. Počivao u miru, Lemmy, ili još bolje… rokaj i tamo gore!

TAGOVIglazbenik heavy metal lemmy Lemmy Kilmister metal Motörhead rock rocker smrt

Komentiraj