Zabava

Stvarno liječe dušu

Aside Banners

Gledanje nagrađivanih dramskih serija nas čini boljim i emotivnijim ljudima

Piše , Objavljeno

Najviše volimo ovakva istraživanja, koja nam “dokazuju” kako naše lijene aktivnosti i hobiji zapravo imaju itekako pozitivan utjecaj na naš život.

madVolimo gledati dobre serije i to je jednostavno tako. Neki će reći kako gubimo vrijeme i tratimo život na te gluposti, možda će doći trenuci kada ćemo i sami to pomisliti, ali sestre i braćo, ne posustajte! Sjediti ili ležati ispred ekrana, potpuno opušten i uronjen u svijet intriga, politike, ljubavi, prijateljstva ili misterije je vrlo vjerojatno najbolja stvar koju možete učiniti sa svojim životom u slučaju da niste fanovi izlazaka u vanjski svijet. Nova studija objavljena u časopisu Psychology of Aesthetics, Creativity and the Arts nam sada daje još jedan adut!

emocije

Naime, otkriveno je kako ljudi koji gledaju emotivne, kvalitetne i nagrađivane TV serije pokazuju više empatije i emocija od onih koji gledaju nešto drugo ili uopće ne gledaju serije. Jedna je grupa tako gledala Mad Men i The West Wing, a druga nedramske dokumentarce How the Universe Works i Shark Week. Zatim im je svima dat test emotivne inteligencije, a pogađate koja je grupa ostvarila bolje rezultate. Obavljen je još jedan krug istraživanja sa serijama Good Wife i Lost s jedne strane te Nova i Through the Wormhole s druge, dokumentarne strane, a rezultat testiranja je bio jednak. Iako to ne dokazuje ništa konkretno i ima mnogo faktora koje tu treba uzeti u obzir, sugestija kako gledanje dramskih TV serija djeluje pozitivno na emocije svakako nije zanemariva. Nama je i to sasvim dovoljno!

TAGOVIdramska serija emocije empatija istraživanje serija tv serija

Komentiraj