Film i TV

Neka već jednom umru!

Aside Banners

Gledanost prve epizode nove sezone ‘The Walking Deada’ u padu, nazire li se kraj zombimaniji?

Piše , Objavljeno

Iako je godinama slovila kao jedna od najgledanijih serija na televiziji, The Walking Dead bilježi prvi veći pad gledanosti, a to bi mogao biti razlog za brigu.

walking deadNa televiziji svake sezone igra barem 10-ak mnogo kvalitetnijih serija od The Walking Deada, ali razvučene avanture skupine preživjelih sociopata u sutonu zombie apokalipse ipak privlače daleko najviše gledatelja. Istina, i dalje se ne radi o najgledanijoj TV seriji, ali brojke su apsolutno fantastične: premijeru prve sezone je gledalo 5,35 milijuna ljudi, druge 7,26 milijuna, treće 10,87 milijuna, četvrte 16,11 milijuna, a pete čak 17,29 milijuna ljudi diljem SAD-a, što su svakako rezultati kojima se treba diviti. Lagano je primjetiti kako brojke eksponencijalno rastu tako da se isti trend očekivao i kod premijere šeste sezone, ali dogodilo se nešto poprilično neočekivano…

walking dead 2

Naime, AMC-evu je hit seriju u nedjelju navečer gledalo “samo” 14,63 milijuna gledatelja, što su i dalje ogromne brojke i najveće od 21. rujna i početka jesenske sheme, ali poprilično manje nego prijašnjih sezona. Analitičari to uglavnom pripisuju jakoj nedjeljnoj konkurenciji i emisijama poput Sunday Night Live, The Leftovers i doigravanja MLB-a, a ima i onih koji već zaključuju kako je vrijeme zombimanije za nama te kako se tržište dobrano zasitilo hodajućih mrtvaca (da, da… ne morate nam ukazivati na razliku između zombija i živih mrtvaca). Naravno, po dobroj staroj špranci će idućih par nastavaka The Walking Deada imati još slabiju gledanost, a finale će gledati 14 milijardi ljudi, ali čim brojke počnu opadati, znaš da nešto smrdi… a ovaj put to nije trulež nemrtvih!

TAGOVIamc apokalipsa gledanost The Walking Dead tv zombi zombie

Komentiraj