Zabava

Blagdanska katastrofa

Aside Banners

Gledatelji su odlučili: ‘Saving Christmas’ je najgori film svih vremena!

Piše , Objavljeno

U žestokoj konkurenciji takvih klasika poput Battlefield Eartha i Giglija nadmoćnu je pobjedu odnio jedan sasvim svježi naslov: božićni film Saving Christmas.

božićIme Kirka Camerona jednom prosječnom Hrvatu ne znači apsolutno ništa: tip je otprilike nešto kao američka verzija Daniela Benija ili nekog od likova iz kultnog benda Saša, Tin i Kedžo, a “bitan” je jedino zbog toga što je prije 20 godina bio nekakav teen idol. Negdje u to vrijeme je otkrio evangelizam i postao “nanovo rođeni kršćanin” te je, kako to obično biva s minornim zvijezdama koje pronađu vjeru, odlučio svijetom širiti riječi mira i ljubavi. Izgleda da to uključuje i stvaranje katastrofalnih filmova, jer upravo je po tome trenutno i najpoznatiji!

Nova je uspješnica ovog glumca/producenta predblagdanska priča Saving Christmas u kojoj Kirk kao naslovni lik pokušava “spasiti Božić” i svojim pesimističnim i negativnim frendovima te svima nama ostalima pokazati zašto je ovaj blagdan toliko bitan. Cameron se ovom prilikom udružio sa svojim stalnim suradnikom i režiserom Darrenom Doaneom, a ova su nam dva velika umjetnika donijela i službeno najgori film svih vremena, barem ako službenim smatrate ocjene korisnika na IMDb-u i konsenzus kritike s Rotten Tomatoesa.

I dok Rottenovih 0% ne možemo uzeti u obzir pošto je temeljeno na svega 12 kritika, IMDb-ovih 1.5 je rezultat glasovanja više od 5 000 korisnika, od kojih je njih više od 80% ovom filmu dalo ocjenu 1 od 10! Kada se u obzir uzme da je čak i drugoplasirani Birdemic: Shock and Terror, gotovo negledljivi amaterski trash horor uspio doći do ocjene 1.8, a da kultno smeće Glitter pop dive Mariah Carrey ima čak 2.1, jasno je o kakvom se smeću radi u slučaju filma Saving Christmas.

Saving Christmas – trailer:

S druge strane, to što je umjetnička katastrofa ne znači da nije profitabilan, štoviše, ljudi ga upravo zbog toga i žele gledati pa je tako Kirk Cameron nedavno objavio kako će njegov film otvoriti u dodatnih 100 kino dvorana diljem SAD-a te se tako pridružiti onih 200 u kojima igra već četvrti tjedan. E bome ga niti mi nećemo propustiti!

TAGOVIblagdani božić filmska katastrofa IMDb kirk cameron najgori film svih vremena saving christmas

Komentiraj