Film i TV

Detektiv Gordon, James Gordon!

Aside Banners

Gotham: Batmanov saveznik James Gordon dobit će svoju seriju!

Piše , Objavljeno

Gotham je surov i negostoljubiv grad, s kriminalom koji ga izjeda na svakoj razini. Bilo bi stoga vrlo zanimljivo vidjeti kako se policija protiv zločinaca borila prije dolaska Viteza Tame.

james gordon

Da, izgleda da je stvar manje-više dogovorena: FOX bi trebao producirati novu seriju smještenu u Batmanov svijet, točnije, njegov rodni grad. Radni joj je naziv Gotham, a pratiti će pustolovine mladog policijskog detektiva Jamesa Gordona, godinama prije no što se u tom megapolisu pojavio svima nam toliko dragi Bats. Kao tvorac serije spominje se Bruno Heller (Mentalist), što je sasvim solidan izbor za ovakav projekt.

Inače, podsjetimo se da je James Gordon svoj život započeo davne 1939. godine, u istom broju stripa Detective Comics #27, u kojem je svoj pohod u srca fanova započeo i Vitez Tame. Tijekom godina su ga u filmskim verzijama glumili Pat Hingle i Gary Oldman, dok je u seriji iz 1966. godine ta uloga pripala Neilu Hamiltonu.

Gary Oldman je čovjek kojega bismo ponovno voljeli vidjeti u ulozi Gordona. Ali godine su tu...

Gary Oldman je čovjek kojega bismo voljeli ponovno vidjeti u ulozi Gordona. Ali godine su tu…

Tko će Gordona glumiti u ovoj novoj TV verziji, za sada još nije poznato, ali sa sigurnošću se zna da audicije za ulogu Batmana neće biti potrebne. Istina, nagađa se da bi neki poznati zlikovci iz strip serijala mogli zaživjeti i na malim ekranima, ali mladi Wayne je u cijeloj ovoj priči još uvijek samo hrpa ‘plivača’ i jedno sretno jajašce…

TAGOVIbatman dark knight detektivska serija james gordon strip

Komentiraj