Igre

Mnogo je to milijuna

Aside Banners

Grand Theft Auto V bi mogla biti najskuplja igra svih vremena

Piše , Objavljeno

Broji se sitno do izlaska vjerojatno najočekivanije igre godine, a na vidjelo izlazi sve više i više zanimljivih podataka. Jedan od njih je i navodni budžet ovog mega projekta!

gta v

Ako je do sada postojala ikakva sumnja u snagu gejming industrije, ona bi trebala biti otpuhana dolaskom novog, petog nastavka proslavljenog Grand Theft Auto serijala. Ova igra je već mjesecima jedna od glavnih vijesti svih showbiz magazina, a portali i tiskovine okrenuti igraćoj industriji svršavaju na svaku novu vijest. I dok se raspravlja o veličini same igre i raznim mogućnostima koje ona nudi, podaci o cijeni ovoga projekta još uvijek nisu isplivali na površinu.

No, ako je vjerovati izvorima u škotskom dnevniku The Scotsman, budžet igre procjenjen je na otprilike 266 milijuna dolara. Da, da… GTA V bi, nakon Pirata s Kariba: Na kraju svijeta (300 milijuna dolara), mogao biti najskuplji zabavni proizvod svih vremena, i definitivni pobjednik među igrama. U njegovoj kategoriji, najbliže je ovom iznosu došao Star Wars: The Old Republic, čija je izrada koštala oko 200 milijuna dolara.

Grand Theft Auto V – gameplay video:

Na žalost, ove su informacije za sada nepotvrđene, a ne zna se sa sigurnošću niti na što se točno odnose. Moguće je da je ta brojka ispravna, ako je u nju uračunato i izdvajanje za marketinšku kampanju, ali u nekom ludom svijetu rastrošnog Rockstara, ne bi bilo neobično niti da je to čisti produkcijski budžet. Treba napomenuti da je izrada igre trajala oko pet godina, te da je na njoj sudjelovalo preko 300 ljudi, a uloženi trud i perfekcionistički stav njezinih autora gotovo su bez presedana u spomenutoj industriji.

Bilo kako bilo, cijene izrade i plasiranja igara uglavnom ostaju poslovna tajna, tako da će i u ovom slučaju taj podatak vjerojatno ostati nepoznanica, no nekako sumnjamo da su ove brojke daleko od istine. Pitanje koje je ipak trenutno mnogo bitnije jest, hoće li se sav taj budžet i trud isplatiti? Analitičari vjeruju da itekako hoće, a oni optimističniji spominju čak i cifre od milijardu dolara. Brojimo sitnooooo!

TAGOVIbudžet Grand Theft Auto V GTA V igre igrice najskuplje

Komentiraj