Film i TV

Gravitacija ruši i domaće rekorde

Aside Banners

Gravitacija je najgledaniji ovogodišnji film u hrvatskom IMAX-u

Piše , Objavljeno

Usporedno s pokoravanjem svjetskih kino blagajni, Gravitacija je pokorila i one domaće, te vrlo lagano postala najgledaniji film u hrvatskom IMAX-u ove godine.

gravitacija

Gotovo tri je puna tjedna Gravitacija suvereno vladala američkim box-officeom, a veliki je dio zarade dolazio upravo iz IMAX dvorana. Zapravo, ovo je drugi film svih vremena po zaradi u ovom formatu, nakon teško dostižnog Avatara. A kako niti mi ne kaskamo za svijetom, te među prvima u regiji možemo uživati u “najboljem kino iskustvu” (barem oni koji žive blizu Zagreba ili im nije problem potegnuti do metropole za jedno takvo kino iskustvo), jasno je i da su gledatelji navalili pogledati remek djelo Alfonsa Cuaróna na tom ogromnom platnu.

Tako je ovaj SF spektakl u IMAX dvorani do sada pogledalo čak 9 922 gledatelja, što ga stavlja na prvu poziciju po gledanosti filmova u Hrvatskoj za taj format, ispred drugoplasiranog U Tami Zvjezdane Stazi, koji je sakupio impresivnih 8 951 gledatelja. Cuarón sigurno zadovoljno trlja ruke i slavodobitno viče: “Osvojili smo Hrvatsku!

gravitacija

Inače, Gravitacija, koja osim jako velike zaradi skuplja i izvrsne kritike publike i gledatelja, jedan je od onih filmova koji svoj puni potencijal ispunjavaju tek kada se gledaju u IMAX dvorani s 3D naočalama, jer u takvoj je okolini triler kakav proživljavaju likovi Sandre Bullock i Georgea Clooneya postaje daleko naglašeniji i efektniji. Ajde da je i taj 3D napokon kvalitetno iskorišten…

TAGOVIblitz cinestar gravitacija gravity IMAX dvorana kino najgledaniji film u kinima SF triler

Komentiraj