Zabava

Aside Banners

Guilty Simpson – Ode to the ghetto

Gotovo se pet godina čekalo na debi album detroitskog repera Guilty Simpsona. Čekanje se isplatilo i pred nama je napokon �Ode to the ghetto�.

Piše , Objavljeno

Ode to the ghetto

Ode to the ghetto

Jedan od najcjenjenijih producenata rap glazbe, pokojni J Dilla, Simpsona je izabrao kao njemu najdražeg repera što nije mala stvar pogotovo ako znamo da je Dilla radio s nekim od najboljih MC-eva u industriji (De La Soul. ATCQ, Common, Busta Rhymes, The Roots). Omiljeni reper vašeg omiljenog producenta napokon je izbacio svoj prvi debi album koji smo čekali kao što Hrvati čekaju europsko prvenstvo. Isplatilo se pričekati par godina više jer pred nama je zaista solidan prvi album koji daje nagovijestiti kako pred sobom imamo čovjeka koji obećava.

Gulity Simpson – Get Bitches/Riches

Detroitska džukela svojim se prvi albumom nametnula kao svježa krv na dozlaboga dosadnoj američkoj hip-hop sceni koja u posljednjih par godina rađa samo polupismene idiote koji nas pokušavaju zaraziti svojim imbecilnim plesovima ili prvoloptaškim singlovima (čitaj:Souljaboy).
Kombinacijom prljavog zvuka i opakog gangsta vokala koji u prvi mah evocira Beanie Sigela, Guilty Simpson daje poticaj mišljenju da ćemo Amerikance pohvaliti svaki put kada izrode nešto iole originalno bez obzira na to radilo se o kvalitetnom materijalu ili nečem što na zdravijoj sceni ne bi ni primijetili. Bilo kako bilo, “Ode to the ghetto” daje dovoljno tvrdog rap zvuka koji će zadovoljiti i one najzahtjevnije među nama, a kvalitetna Madlib, J Dilla, Oh No, Mr. Porter i DJ Babu produkcija smjestila je Simpsona među najjače izvođače na Stones Throw etiketi koja je široj publici gotovo nepoznata, ali u nešto više od 10 godina nametnula se kao jedna od jačih nezavisnih izdavačkih kuća.

što se gostovanja tiče, album je smisleno nafilan gostima koji znaju kako se treba ponašati na pjesmama ovog tipa i vidljivo je da je ovdje riječ o ekipi koja se nije prvi puta srela u studiju. Nama je nekako najbolje sjela “Pigs”, a vi prosudite sami jer o glazbi se ionako ne isplati pretjerano pisati (reče autor nakon svih ovih litanija).

Idesh! preporuka:Ako optužnica glasi “optužen za dobar album”, presuda je “Simpson je kriv”. (Ovaj lejmerski rezime kritike smišljali smo punih 13 sekundi).
Gulity Simpson na MySpaceu >>
Stones Throw >>

TAGOVIalbum glazba Guilty Simpson hip hop Ode to the ghetto rap

Komentiraj