Igre

Dolazi li nam HL 3?

Banner 300

Hoćemo li napokon dobiti treći dio Half-Lifea?

Piše , Objavljeno

Iščekivanje novog nastavka Half-Life serijala ravno je onima vezanima uz GTA ili Diablo, tako da se svaka, pa i najmanja vijest, dočekuje s velikim uzbuđenjem. Ova bi pak mogla značiti mnogo, ali i ništa…

half-life 3

Valve Corporation, mega kompanija koja je svoj život počela kao tvorac jedne od najlegendarnijih pucačina (i igara općenito) svih vremena, Half-Lifea, 29. je rujna patentirala ime i zaštitni znak Half-Life 3, time potaknuvši prve koliko-toliko realistične glasine o radu na nastavku tog fenomenalnog serijala. Ovaj je zahtjev podnesen samo za područje Europe, te za sada isti takav ne postoji u SAD-u, što ponovno može značiti mnogo, ali isto tako može biti obična pravna doskočica.

Budući da je Valve poznat po skrivanju bilo kakvih informacija o produkciji svojih igara, glasine o razvoju trojke, koje već neko vrijeme kruže internetom, jedino su za što se možemo primiti (ali s velikom rezervom). To su uglavnom kuloarske priče i rekla-kazala navodi, ali gotovo je 10 godina prošlo od zadnjeg nastavka, te bi stvarno bilo vrijeme za neke pozitivne korake. S novim operativnim sustavom, ‘konzolom’ i digitalnim servisom, nije kao da se u Valveu moraju bojati za budžet, a s obzirom na veliki broj fanova, zarada im je sigurna! Pa gdje onda zapinje?

half-life 3

To na žalost nije u području informacija nas običnih smrtnika, ali sigurno ćemo prenjeti bilo kakve nove vijesti. Do onda se možemo veseliti radu na službenom filmu baziranom na događanjima iz originalnog Half-Lifea, čije se produkcije prihvatio i sam J. J. Abrams, odnosno, njegov Bad Robot. Možda ta ekranizacija neće biti toliko značajna kao gejmerski klasik, ali barem smo sigurni da neće biti totalno sranje… ili?

TAGOVIhalf life igre J. J. Abrams pucačina Steam Valve

Komentiraj