Film i TV

Pravi Call of Duty

Aside Banners

‘Hardcore’ je fantastični, nabrijani akcijski SF iz prvog lica koji treba našu pomoć

Piše , Objavljeno

Kroz nekoliko bi godina filmovi snimani iz prvog lica mogli postati standard u kinima, a ako se to dogodi, znat ćemo kako je sve počelo od Hardcorea!

hardcore 1Već dugo nismo imali prilike vidjeti nekakav bombastičan “prvi ______ film na svijetu” naslov koji uistinu ima veze sa stvarnošću te nije samo običan marketinški trik, a izgleda da smo upravo naletjeli na jedna takav dijamant, akcijski SF Hardcore. Tepaju mu da je “prvi dugometražni akcijski film snimljen u potpunosti iz prvog lica“, a koliko se god trudili, nismo uspjeli naći ništa što bi mu moglo konkurirati. Padaju nam na pamet neki zaboravljeni primjeri koji imaju pokoju scenu snimljenu na taj način (na primjer, Doom), ali pravo FPS iskustvo na velikom platnu još nismo imali prilike doživjeti.

Iza ovog, možemo slobodno reći revolucionarnog projekta, stoji lik po imenu Ilya Naishuller, a ako vam sve ovo zvuči i izgleda nevjerojatno poznato, nema brige, dobro ste Hardcore neodoljivo podsjeća na nešto što ste već vidjeli negdje. Naime, Ilya je prije nešto više od godinu dana snimio kratki film Bad Motherfucker (inače spot grupe Biting Elbows), koji je također bio kompletno snimljen iz prvog lica te je doslovno istog dana po izbacivanju na Youtube postao žešći viralni hit. Neće nam teško pasti da se ponovno podsjetimo kako je to izgledalo…

Bad Motherfucker – video:

Mnogi su nanjušili da se iza ovog Rusa krije nevjerojatni talent, a jedan od tih ljudi je bio i redatelj Timur Bekmambetov (Wanted, Night Watch) koji je Ilyi ponudio produkciju dugometražnog filma. Nakon početnog nećkanja i klasičnih “mogu li ja to izvesti” preispitivanja, ovaj se mladi filmaš ipak bacio na posao te je njegov film sada snimljen i montiran. Za završno poliranje i postprodukciju mu treba još barem 250 tisuća dolara, a tu na scenu stupamo svi mi koji želimo da ovakva genijalnost ugleda svjetlo dana u svom punom sjaju. Zato trk na IndieGoGo stranicu projekta i donirajte koji dolar… jest da će vrlo vjerojatno i bez vaše pomoći skupiti tražena sredstva, ali jednog se dana možete hvaliti da ste bili među prvim financijerima sljedećeg velikog filmskog trenda. Mislite da pretjerujemo? Pogledajte ovaj video pa kažite da nema perspektive!

Hardcore – promo + isječak:

Priča možda je generička, ali koga briga! Uglavnom, radnja se vrti oko Henrya, nedavno aktiviranog kiborga koji mora spasiti svoju ženu/stvarateljicu Estelle (Haley Bennet) iz kandži opakog tiranina s telekinetičkim moćima, Akana (Danila Kozlovsky), i njegove vojske plaćenika. U tome će mu pomoći britanski kolega Jimmy (Sharlto Copley… da, ONAJ Sharlto Copley!), a ova će dva neobična junaka u samo jednom danu napraviti neviđeni kaos po ulicama Moskve. Ufff, jedva čekamo!

TAGOVIakcija akcijski film film fps ilya naishuller kino prvo lice pucačina revolucija sf

Komentiraj