Film i TV

Samo neka nije smeće...

Aside Banners

Harrison Ford i Steven Spielberg potvrdili kako ćemo ‘Indiana Jones 5’ gledati već 2019. godine

Piše , Objavljeno

Dugo se o tome pričalo i špekuliralo, ali konkretne potvrde nije bilo. Sada, u sumraku svojih karijera, dva velikana su se ipak odlučila vratiti jednom od svojih najvećih ostvarenja.

indianaPune su 34 godine prošle od kada su nam Steven Spielberg, George Lucas i Harrison Ford po prvi puta predstavili simpatičnog i snalažljivog arheologa i pustolova Indianu Jonesa, a Raiders of the Lost Ark postaje instant-klasik. Dva dobra filma i jedan solidan (ajde, Kingdom of the Crystal Skull nije TOLIKO loš) kasnije, izgleda kako ćemo doživjeti i peti nastavak, a na njemu će ponovno raditi i Steven Spielberg i Harrison Ford. Na žalost, iz igre je ispao George Lucas koji je svoja prava prodao Disneyu još 2012. godine, ali nije kao da je on bio ključan za cijelu ovu priču. Ili ipak jest?!

Već se par godina nagađa što će se dogoditi s Indiana Jones franšizom, a u zadnje je vrijeme najraširenija teorija bila ona o remakeu, po mogućnosti s nekim poput Chrisa Pratta u naslovnoj ulozi. Ipak, nakon fantastičnog uspjeha filma Star Wars: The Force Awakens i najave snimanja nastavka Blade Runnera, iz sjene je ponovno izronio Harrison Ford, koji je nakon nekoliko godina mirovine i pojavljivanja u uglavnom lošim filmovima, sada ponovno postao mega-zvijezda!

indiana 2

Ipak, valja napomenuti kako Ford sada ima već 73 godine, a niti Spielberg sa svojih 70 nije u cvijetu mladosti. Može se stoga reći kako ovo nije samo običan film ove dvojice old-timera, već i njihov posljednji pozdrav s likom i svijetom koji ih je obojicu proslavio, a čovječanstvu podario jednu od najvećih pop-kulturnih ikona. Nadamo se samo kako ovaj put neće biti mjesta za fušanje i kako će posao odraditi kako spada (i scenaristički i vizualno), a hoćemo li se od starog Indya oprostiti časno ili ćemo pognutih glava izlaziti iz kino dvorana vidjeti ćemo “već” na ljeto 2019. godine!

TAGOVIdisney george lucas harrison ford indiana jones steven spielberg

Komentiraj