Film i TV

Vulkan koji će nam otopiti srca

Aside Banners

Pogledajte raspjevani havajski vulkan Uku, novu Pixarovu animiranu zvijezdu

Piše , Objavljeno

Sjećate se Scrata, neurotične sabljozube vjeverice koja je dala dušu serijalu Ice Age? E pa, izgleda da se i Pixar zaželio svoje maskote pa će priliku dobiti raspjevani vulkan!

lava 2

20th Century Fox ima svog Scrata, a Pixar i njihov tata Disney mogli bi dobiti raspjevani havajski vulkan po imenu Uku, idealan primjer ljupke animirane maskote. Glavni lik kratkog crtića Lava, koji bi trebao biti uvod u veliku Pixarovu animiranu uzdanicu za iduću godinu, Inside Out (premijera je zakazana za 19. lipnja 2015.), sjeo nam je od prve pa jedva čekamo što će u finalnoj verziji pripremiti njegov tvorac, redatelj James Ford Murphy.

Dakle, priča se vrti oko Ukua, izoliranog vulkanskog otoka havajskog arhipelaga koji stoljetnu usamljenost liječi božanstvenom pjesmom. Uku više od svega želi pronaći ljubav (Lava = Love), a uz njegov glas i malu pomoć geologije to bi se uskoro moglo i ostvariti. Pol-minutni komadić njegove pjesme možete pogledati u kratkom TV spotu, kojim su nas Pixarovci odlučili namamiti.

Lava – kratki TV spot:

Ukuova pjesmica skladana je po uzoru na bezvremenski hit pokojne havajske legende Israela Kamakawiwo’olea, Somewhere over the Rainbow koji je poslužio i kao izravna inspiracija za cijeli projekt. Lice vulkana je pak spoj troje pravih ljudi: glazbenika Kuahna Torresa Kahelea (dao je glas Ukuu), glumice Jackie Gleeson i buldoga iz animiranog klasika Feed the Kitty. Što se nas tiče, Pixar ima sigurni hit, ali morat ćemo se strpjeti još gotovo godinu dana da ga i vidimo u cijelosti!

lava

TAGOVIanimirani film crtić kratki film lava pixar

Komentiraj