Film i TV

Već viđeno, ali obečavajuće

Aside Banners

Helix je nova SF horor serija Rona Moorea, tvorca Battlestar Galactice

Piše , Objavljeno

Nove SF horor serije ne propuštamo ni pod razno, a Helix u svom prvom traileru obećava solidnu zabavu, makar bio čista kopija The Thinga.

helix

Ronald Moore je dosta jaka faca u svijetu SF i fantasy serija, tako da je tokom svoje karijere producirao mnoge, sada već kultne TV uspješnice, poput Star Treka, Roswella i Carnivàlea. Ipak, najpoznatiji je ostao po svojem radu na Battlestar Galactici (novoj verziji), gdje je bio izvršni producent i showrunner, a od kada je ta serija 2009. godine skinuta s programa, nije imao neki značajniji angažman.

No, početkom godine Syfy je od Moorea naručio 13 epizoda SF horor serije naziva Helix, koja prati znanstvenike iz Centra za kontrolu bolesti i njihov susret s nepoznatim virusom u izoliranoj arktičkoj istraživačkoj postaji. Kada se u obzir uzme da zaraženi vrlo brzo podemone i pretvore se u nekakva nezemaljska čudovišta, možemo vrlo lako povući paralele s kultnim hororom Stvor, ali i drugim popularnim serijama i filmovima, koji su se bavili sličnim temama (X-Files su imali nekoliko sličnih priča).

Helix – trailer:

Izgleda vrlo zanimljivo, te nam neće nimalo smetati ako je tema već obrađena. U ovakvim je serijama i filmovima ionako najbitnija atmosfera i priča, tako da se nadamo barem solidnom ostvarenju.

Inače, Syfy je već najavio snimanje druge sezone (premda prva kreće tek 10. siječnja, te se uopće ne zna kako će publika reagirati), koja bi pratila druge likove na drugoj lokaciji s drugačijim SF problemima, a po toj bi se formuli radila i svaka sljedeća potencijalna sezone. Nije loše….

TAGOVIbattlestar galactica čudovišta helix izolirana stanica nova sf serija sf sf horor SF serija stvor vanzemaljci virus zaraza

Komentiraj