Zabava

Aside Banners

Hellboy 2: Zlatna vojska

Volimo Guillerma i volimo Hellboya, a kao što možete i pretpostavili, volimo i najnoviji nastavak.

Piše , Objavljeno

hellboy 2:zlatna vojska

hellboy 2:zlatna vojska

Dijelimo Hellboy majice i neki bi mogli zaključiti da ćemo sukladno tome novi nastavak hvaliti na sva usta. U pravu ste, hvalit ćemo Hellboya, ali ne zbog njihovog bannera i sličnih gluposti već zbog jedne jedine činjenice. Hellboy 2 dobar je film koji ne bi smjeli propustiti.

Del Toro se vremenom nametnuo kao jedan od onih redatelja čije filmove pratite s posebnom pažnjom kako zbog izbora projekata tako i zbog specifičnog vizualnog stila kojime se isticao u masi redatelja sličnih afiniteta. Njegov “Panov labirint” i prvi dio Hellboya oduševili su i publiku i kritiku, a Hellboy je upao u krug uspješnih filmova o super junacima (a znamo kakvih smo se zločina nagledali. Čim je prvo uprizorenje završeno, Del Toro je obećao još dva nastavka, a pred nama je prvi u nizu.

Hellboy 2 trailer

hellboy 2 poster

hellboy 2 poster

Izložimo priču drugog dijela u kratkim crtama. Mitska bića odluče se pobuniti protiv čovječanstva i to namjeravaju učiniti angažmanom nepobjedive “Zlatne vojske”. Pretpostavljate, jedini koji ih može zaustaviti naš je �avolak (na svu sreću, nitko nije odlučio lokalizirati ime ovog super junaka). Red akcije, red vica, red romanse i imamo kino hit koji ne vrijeđa našu inteligenciju dok nas u isto vrijeme odlično zabavlja.

Ova mitološka premisa redatelju je dala dovoljno manevarskog prostora za kreativno razmahivanje što je u konačnici rezultiralo vizualnom poslasticom (ah, obožavamo ove kritičarske pizdarije kao što su “vizualna poslastica”) koja podjednako dobro funkcionira u akcijskim i onim… jel’… drugim scenama.

Hellboy je još luđi, pun je kulerskih pošalica u najpogubnijim situacijama, a s neprijateljima se obračunava brutalnije nego u prošlom nastavku. Romantična nas se priča nije posebno dojmila, ali ovakve filmove ni ne gledate zbog srcedrapajućih scena jer ne zaboravimo, romansa između crvenog diva s podrezanim rogovima i neurotične samozapaljive žene teško se može shvatiti ozbiljno bez obzira koliko ona dirljiva bila.

Za kraj ostaje samo jedna konstatacija. Drugi Hellboy bolji je od prvog, a ako se ovaj trend nastavi, posljednji u nizu bit će najbolji pa nam ne preostaje ništa drugo nego da pričekamo novi nastavak koji bi se po svemu sudeći u kinima trebao pojaviti čim redatelj završi neke prijašnje obaveze. Ljudi, Del Toro radi jebenog Hobita i to se čeka.

Idesh! preporuka:’Ko ne pogleda Hellboya zaslužuje da ga zadesi serijal filmova prema predlošcima Jane Austen.
Redatelj:Guillermo Del Toro
Glumci:Ron Perlman, Selma Blair, Doug Jones…
Trajanje:120 min.

Sporadična trivia:
Seth McFarlane, kreator Family Guya daje glas Johannu Kraussu i to je njegovo prvo pojavljivanje na filmu. Trudio se zvučati što više kao lik Jeremya Ironsa iz trećeg dijela filmova o Johnu MacLaneu ili “Umri Muški”;
Del Toro je odbio režirati “Halo”, “I Am Legend” i “Harry Pottera” jer to bi mu sjebalo koncept s Hellboyem;
Broj 7 često se pojavljuje u filmu pa možemo primijetiti da se vojska sastoji od 70 x 70 vojnika, kruna koja se prodaje na aukciji nosi redni broj 777, a početna joj je cijena 7000 dolara.

TAGOVIDoug Jones golden army guillermo del toro hellboy Ron Perlman Selma Blair zlatna vojska

Komentiraj