Zabava

Aside Banners

Hitman – film, a ne igra

Praksa snimanja filmova prema video igrama redovito je rezultirala osrednjim naslovima koji spadaju u kinematografsku "potrošnu robu�.

Piše , Objavljeno

Hitman je začudo solidan akcijski film koji bez problema možemo staviti rame uz rame s nekim od najgledanijih akcijskih filmova koji su se pojavili ove godine. No, ono što je najbitnije jest činjenica da ni oni neupoznati s igrom neće imati problema s cijelim konceptom i bez problema će izdržati 100 minuta zadovoljavajuće akcije.

Priča nije ništa spektakularno, ali daleko je bolja od onoga što smo očekivali od filmske adaptacije uspješnog naslova. Cijeli scenarij možemo svesti na tagline koji glasi “lovac postaje lovina� i to je to.

Timothy Olyphant uistinu je dobar kao Hitman, a na trenutke podsjeća na Daniela Craiga u posljednjem James Bondu jer dijele istu bezizražajnost s tim da je Olyphantova glumljena.

Hitman je brutalan, profesionalan i nije da ne reagira na sisice i guze koje mu ribe flešaju, ali nema vremena za zajebanciju. Dougray Scott je prilično nezamjetan kao agent Mike Whittier, ali to možemo pripisati dijelom nespretnosti scenarista, a dijelom Scottovom sivilu (inače je riječ o jako dobrom glumcu). U cijelom cirkusu pucačine, krvi, macho dijaloga, kuliranja i preseravanja, svi će primijetiti Olgu Kurylenko koja je najsjajniji detalj ovog filma (obrati pažnju na galeriju).

Mnogi filmski puristi proglasit će Hitmana apsolutnim smećem koje ne zaslužuje kino distribuciju i možda su u pravu, ali ne smijemo zanemariti kontekst i redateljske aspiracije. Ovaj film ne teži ničem više od ovosezonskog akcijskog spektakla za široke mase.

Ne pokušava biti psihološka studija uma hladnokrvnog ubojice niti osuda totalitarnih režima koji posežu za nasiljem u nedostatku sretnijih rješenja. Samo to i ništa više.

Ovo je neobavezni akcijski film moroni, a intelektualna razglabanja o kvaliteti ovog filma bila bi kao da aukcijska kuća Sotheby radi smrtno ozbiljan kritički osvrt na črčkarije petogodišnjeg djeteta.

Idesh preporuka:Solidno, glupavo, zabavno, Olga!
Redatelj:Xavier Gens
Glume:Timothy Olyphant, Dougray Scott, Olga Kurylenko…
Trajanje:100 minuta

TAGOVIfilm hitman olga kurylenko timothy olyphant

Komentiraj