Film i TV

Aside Banners

Hoće li se Walter White vratiti na male ekrane u Better Call Saul seriji?

Piše , Objavljeno

Jedan od omiljenih nam likova iz nedavno završenog Breaking Bada, ljigavi i beskrajno simpatični odvjetnik Saul Goodman, još nije rekao sve što je trebao, a uskoro ćemo ga gledati u vlastitoj seriji!

better call saul

Vince Gilligan, tvorac jedne od najznačajnijih serija novije televizijske povijesti, Breaking Bada, već je prije mjesec dana najavio da je u planu snimanje spin-off serije, koja bi se trebala bazirati na dogodovštinama najpoznatijeg odvjetnika u Albuquerqueju, Saula Goodmana. Sada, kada su svi dogovori manje-više postignuti, a oni koji bi trebali sudjelovati u projektu stavljaju svoj potpis na papir, možemo se početi veseliti ljetu 2014., za kada je najavljena premijera serije Better Call Saul.

Naravno da postoji opasnost kada radite spin-off“, Gilligan je nedavno rekao u intervjuu za The Hollywood Reporter. “Ali jako volim lik Saula Goodmana, i dio mene se jednostavno ne želi oprostiti od toga svijeta.” Moramo reći da ga u potpunosti shvaćamo!

better call saul

Najljigavijeg odvjetnika kriminalaca i najvećeg kriminalca među odvjetnicima u Novom Meksiku, ponovno će glumiti Bob Odenkirk, a Gilligan najavljuje da bismo u cameo ulogama mogli vidjeti i neke druge junake Breaking Bada. Na žalost, teško se to može očekivati od glavnih njuški (iako su oni izjavili da bi se voljeli pojaviti), pošto se radnja odvija prije one u originalnoj seriji, ali tko zna, scenaristi su u prošlosti znali napisati i puno luđe priče s daleko nevjerojatnijim objašnjenjima.

No, ako je vjerovati glasinama, Jonathan Banks, poznatiji kao beskompromisni privatni detektiv i plaćeni ubojica Mike, bi trebao odigrati jednu od bitnijih uloga u ovom spin-offu. Better Call Saul će se snimati u novomeksičkom Albuquerqueju, a na projektu će raditi uglavnom ista ekipa koja je radila Breaking Bad.

better call saul

Gilligan je priznao da su krenuli s idejom o polusatnoj sitcom humorističnoj seriji, ali prilikom konzultacije s Peterom Gouldom (scenarist koji je stvorio lik Saula Goodmana), došlo se do zaključka da format od jednosatnih epizoda funkcionira znatno bolje. Ipak, Better Call Saul će zadržati početnu misao vodilju, a ta je da se radi o laganijoj seriji s više humora i dovoljno dramaturške napetosti i karakternog razvoja svojih glavnih likova, kako i malo zahtjevniji gledatelji ne bi ostali zakinuti. Ajde, mora se priznati da zvuči zanimljivo…

TAGOVIbetter call saul Breaking Bad humoristična serija nastavak Breaking Bada spin-off Vince Gilligan

Komentiraj