Film i TV

Frak!

Aside Banners

Hollywood će još jednom pokušati snimiti ‘Battlestar Galactica’ film

Piše , Objavljeno

Iako se o tome priča već godinama, Battlestar Galactica film nije bio ništa bliže realizaciji nego onda kada su kuloarska šaputanja započela. Izgleda kako se stvari sada napokon miču s mrtve točke.

battlestar 1Možda Battlestar Galactica nije bila najpoznatija i najgledanija SF serija, ali da je imala dosta veliki utjecaj i ostavila svoj trag ne može poreći apsolutno nitko. Stvorena davne 1978. godine od strane Glena A. Larsona na ABC-u je išla svega jednu sezonu, da bi onda 2004. godine dobila remake koji je na Syfy kanalu išao dobrih pet godina i završio jednim od najzanimljivijih obrata kojima smo imali priliku svjedočiti. Već se tada pričalo o filmskoj varijanti, na kojoj je dugo vremena bilo prišiveno ime Bryana Singera, ali sve je ostalo samo na pričama.

Sada se pak stvari pomiču s mrtve točke, pa izgleda kako bi snimanje filmske verzije moglo biti riješena stvar. Produkcije se uhvatio Michael De Luca, koji će zajedno sa Scottom Stuberom i Dylanom Clarkom iz Bluegrass Filma uskoro početi tražiti lovu, scenariste, redatelja i ekipu koja je voljna prihvatiti ovako težak projekt. Cilj im je stvoriti dobre temelje za buduću franšizu, kojom bi se Battlestar Galactica svrstala uz bok daleko popularnijoj braći, Star Warsu i Star Treku.

Battlestar Galactica Online

Kada će snimanje početi i kada ćemo ovaj film moći gledati u kinima za sada ne znamo, a mogli bismo se načekati pošto ovaj projekt nema niti scenarij. Već su počele špekulacije hoće li se slijediti već dobro znana priča ili će se ići na nešto novo i svježe. Inače, Battlestar Galactica se vrti oko egzodusa malobrojnih preživjelih ljudi koji bježe pred invazijom ubojitih strojeva Cylonaca te se pokušavaju probiti do mitske kolonije znane kao Zemlja. Dobra je to priča koju bismo svakako voljeli vidjeti na velikom platnu!

TAGOVIbattlestar galactica film franšiza remake serija sf

Komentiraj