Film i TV

Stvarno više nema originalnih ideja...

Aside Banners

Hollywood namjerava napraviti epski SF spektakl temeljen na Tetrisu… da, ONOM Tetrisu!

Piše , Objavljeno

Ili su kreativni umovi Hollywooda napokon dotaknuli dno ili spremaju nešto revolucionarno, jer raditi film na temu legendarne igre Tetris može samo totalni luđak!

tetris 1Sjećate li se SF spektakla Battleship, koji je 2012. godine izgorio na kino blagajnama uglavnom zahvaljujući očajnoj glumi Rihanne i totalno neprivlačnoj činjenici da se radilo o filmu temeljenom na društvenoj igri Potapanja brodova? Mi ga i danas kolokvijalno zovemo Battleshit, jer je uistinu bio prvoklasni komad hollywoodskog smeća bez imalo karaktera i pameti, ali varate se ako ste mislili da je ovo bio zadnji pokušaj da nam se pokuša prodati ovakva priča! Ekipa iz Treshold Entertainmenta (koja je 90-ih radila i na kultnim ekranizacijama Mortal Kombat serijala) tako sada želi snimiti film temeljen na još jednoj legendarnoj igrici, a njihov je izbor daleko, daleko luđi!

Jep, radi se o Tetrisu! Slaganje blokova različitih oblika i boja s ciljem dobivanja i poništavanja pune linije vjerojatno je najpoznatija računalna igrica svih vremena te je sve samo ne pogodno za snimanje dugometražnog, visokobudžetnog SF spektakla, ali glavni producent Larry Kasanoff tvrdi da je to itekako moguće i da će se raditi o jednoj genijalnoj priči. “To je uistinu vrlo veliki, epski SF film… To nije film o hrpi linija koje se spuštaju po stranici. Ne stavljamo fokus na geometrijske oblike“, kaže Kasanoff, a mi mu želimo u potpunosti vjerovati jer uistinu ne znamo kakav bi to scenaristički veleum trebao biti da od takvog koncepta složi zanimljivu i kvalitetnu priču.

Tetris – parodični trailer:

Ono o čemu se ovdje radi jest brend, a brendiranje je nova zvijezda Hollywooda. Kako je Tetris računalna igrica za koju zna gotovo svaka duša na ovoj planeti, tako ju to čini i jednim od najvećih i najjačih brendova, a ponekad je dovoljno samo ime da privuče potencijalne kupce, odnosno gledatelje. Možda će tako postojati neka daleka, daleka veza samog koncepta predloška i završene verzije na velikom ekranu (u Battleshitu je to bila završna bitka, gdje je brod “na slijepo” gađao protivnika i pokušavao pogoditi njegov položaj), ali više od toga ne moramo očekivati. I da, možete se kladiti da ćemo ovaj film sigurno ići pogledati u kino, jer smo toliko naivne i znatiželjne budale da se to niti ne sramimo priznati!

TAGOVIbattleship ekranizacija film računalna igrica SF film tetris

Komentiraj