Film i TV

Ovo nam se nimalo ne sviđa

Aside Banners

Hoće li reboot ‘Golog pištolja’ okaljati uspomenu na legendu Leslieja Nielsena?

Piše , Objavljeno

Iskreno, nije nas briga za sve te silne hollywoodske rebooteve i remakeove, ali kada dirnu u ostavštinu Leslieja Nielsena, moramo to smatrati svetogrđem!

goli pištolj

Mirno smo sa strane gledali dok su rebootali Freddyja Kruegera, Evil Dead serijal, dosadnog Spider-Mana i isfurani Planet majmuna, ali sada su stvarno prevršili svaku mjeru i dokazali da u Hollywoodu ništa nije sveto. Jer raditi novi serijal kultnog Golog Pištolja bez Leslieja Nielsena jednostavno je neoprostivo, tko god bio uključen u takav projekt.

A radi se o, moramo to priznati, prilično dobroj ekipi. Neponovljivog, nažalost preminulog, Nielsena u ulozi poručnika Franka Drebina tako bi trebao zamijeniti Ed Helms (trilogija Mamurluk), koji zasigurno nije u istom rangu sa sjedokosom legendom, ali nije niti toliko loš da ga ne možemo probaviti. Za scenarij je pak zadužen dvojac Thomas Lennon i R.Ben Garant, koji su radili na filmovima poput The State i Reno 911!, a liku nespretnog murjaka Drebina trebali bi dati sasvim novi spin.

Inače, za one koji nisu upoznati s kapitalnim djelom opusa Leslieja Nielsena, Goli pištolj je serijal od tri filma, sniman između 1988. i 1994. godine. Sva tri su doživjela ogroman uspjeh, te ostala zapamćena kao ponajbolje komedije u zadnja tri desetljeća. Prije nekoliko godina počelo se govoriti i o snimanju četvrtog dijela, ali prerana smrt (iako, čovjek je imao 84 godine) velikog Nielsena u potpunosti je zaustavila cijeli projekt. Ipak, Hollywood k’o Hollywood, nije čekao dugo s pokušajima profitiranja na klasicima, pa je reboot postao vrlo izgledna opcija. Ako ga na kraju i snime, pogledati ćemo ga, ali obećajemo ti Leslie, neće nam se svidjeti!

TAGOVIed helms goli pištolj klasik komedija leslie nielsen naked gun parodija

Komentiraj