Film i TV

Mumije, Bigfoot i ostale živine

Aside Banners

Horori s čudovištima se vraćaju: ‘The Pyramid’ donosi ubojitu mumiju, a ‘Exists’ vrlo ljutitog Bigfoota

Piše , Objavljeno

Ciklus paranormalnih i okultnih horora napokon je završen, a sve nam se čini kako bi se uskoro moglo vratiti doba drevnih i ubojitih čudovišta.

exists

Što se tiče demona, opsjedanja, duhova i sličnih paranormalnih pojava, mislimo da je sve što je trebalo biti rečeno, rečeno! Više od 10 godina pratili smo te priče iz svakog mogućeg kuta, upoznali se sa svim entitetima koje ljudska mašta može izmisliti i bome se pošteno naisprepadali, ali došlo je vrijeme da se ciklus takvih horora završi te da počne era koja je svoje zlatno doba doživjela tamo negdje 80-ih godina prošlog stoljeća. Da, vraćaju nam se horori s čudovištima!

Na klupi za pričuve svoju priliku tako čeka The Pyramid, hororčina koja u glavnoj ulozi ima drevnu mumiju i njezino nimalo ugodno prokletstvo. Po običaju, u središtu se zbivanja nađu Ameri, koji jednostavno ne mogu držati svoje pohlepne prstiće za sebe pa moraju kopati tamo gdje ne bi smjeli. Neće ih spriječiti čak niti drevno upozorenje da se u OVU piramidu nikako ne preporuča proviriti svoju ružnu njušku ako ne želiš biti živ pojeden… i to u najboljem slučaju! Skupina znanstvenika pod vodstvom tipa po imenu Holden (Denis O’Hare) tako će ući duboko u srce drevne piramide, a hoće li iz nje ikada izaći, moći ćemo vidjeti već 5. prosinca ove godine.

The Pyramid – trailer:

Inače, svoje je ime na cijeli projekt kao producent zakeljio Alexandre Aja (Hills Have Eyes, Piranha 3D), a režiju je prepustio svom dugogodišnjem asistentu, Grégoryu Levasseuru. Sudeći po prvom traileru, teško je reći da se radi o prvoklasnom ostvarenju, ali moglo bi biti barem podnošljivo… ništa više ionako niti ne očekujemo!

Drugi je kandidat film Exists koji spaja mrski nam found footage stil snimanja i jednu od najpoznatijih, ali i najmanje iskorištenih američkih urbanih legendi, Bigfoota. S obzirom na to koliko je ovo biće poznato ne samo “kod kuće”, već i u ostatku svijeta, prilično je neobično da do sada o njemu nije snimljen niti jedan pošteni horor, a nekako sumnjamo da će Exists tu išta promijeniti. Za početak, tu je toliko generička priča da sada već stvarno počinjemo vjerovati kako se ovakvi filmovi rade po točno određenoj šabloni. Grupica mladih ljudi koji idu na odmor u neku pripizdinu? Može! Nikome nisu rekli gdje točno idu, a tamo gdje idu nema signala za mobitel? Naravno! Netko od njih skuži da se događa nešto neobično, ali nitko drugi mu ne vjeruje? Stavljaj i to unutra! Svi se čudom čude kada ubojito biće rastrga jednog od njihovih frendova i kreću raditi najgluplje i najbesmislenije poteze ikada? Dame i gospodo, imamo horor!

Exists – trailer:

Ovisno kako na to gledate, prednost ili mana ovog filma moglo bi biti to da ga režira Eduardo Sánchez, čovjek koji nam je donio The Blair Witch Project te time udario temelje jeftinim i sada već debelo isfuranim found footage filmovima. Izgleda da on niti nakon 15 godina nije spreman odustati od svoje bebe pa ćemo tako Exists gledati “kroz oči” smartphone uređaja, GoPro kamerica i slične opreme njegovih glavnih likova, što je samo po sebi totalno besmisleno (ništa nije bitnije nego snimati video dok te ganja ubojito čudovište), ali ajde, neka im… Hoće li ovo biti ugodno iznenađenje ili totalna katastrofa, vidjet ćemo već 24. listopada, a u međuvremenu držimo oči dobro otvorenima za nadolazeća filmska čudovišta!

TAGOVIbigfoot čudovišta found footage horor Mumija paranormalno

Komentiraj