Zabava

Aside Banners

Hot Chip: Made In The Dark

Svakako najbolja ploča u karijeri Hot Chipa, no ovo ipak nije bezgrešan album, upravo suprotno

Piše , Objavljeno

Hot Chip:Made In The Dark

Hot Chip:Made In The Dark

Kada su prije dvije godine Hot Chip izdali svoj drugi album “The Warning” kritika je oduševljeno počela pisati o njima kao Gorillazima za 2006. godinu, spominjao se sjajni spoj klasičnog rocka i elektronike, a njihovi singlovi poput “And I Was A Boy From School” i “Over & Over” svakako su bili u vrhu godišnje produkcije.
Očigledno je da su momci iz Londona naučili staru formulu R’n’R pa su uvodne tri pjesme s novog albuma pravi rasturači plesnih podija. Posebice se to odnosi na posljednju iz trolista, znakovitu “Ready For The Floor”, koja me neodoljivo podsjeća na Depeche Mode iz vremena dok su još imali nekakvog smisla, a kada dođete do broja šest zadesiti će vas još jedna nezaboravna pjesma koja se zove “Touch Too Much”.

Ready For The Floor

“One Pure Thought” počinje gitarom pristiglom iz vremena “Long Train Running” Dobbie Brothersa, da bi se nakon samo pola minute pretvorila u New Order ljepotu iz vremena “Technique” albuma. No, tu ljepote ne prestaju, “Hold On” je crossover Princea i Giorgia Morodera, te je gotovo nemoguće ne zaljubiti se u “Made In The Dark”. Svakako najbolja ploča u karijeri Hot Chipa, no ovo ipak nije bezgrešan album, upravo suprotno.

TAGOVIalbum glazba hot chip made in the dark rock

Komentiraj