Zabava

Aside Banners

How’s Your News?

Mnogi bi mogli pomisliti da je novi projekt MTV-a prilično šokantan ili čak uvredljiv, ali kada upoznate pozadinu, otkrit ćete da stvari ipak nisu kakvima se na prvi pogled čine...

Piše , Objavljeno

how's your news

how’s your news

Kada bi čuli da netko ima namjeru snimiti seriju kratkih dokumentarnih filmova o osobama s fizičkim i mentalnim poremećajima koje intervjuiraju poznate ličnosti (preciznije, novinari s Downovim sindromom), prva bi reakcija mogla biti šok, nevjerica ili gađenje jer ono što vam automatski pada na pamet jest “ovo nije stvar za zajebanciju”.

S druge strane, ovo i nije klasični humor niti klasični humoristični format s naglaskom na kontroverzi jer namjera autora nikako nije bila koketirati s crnim humorom već javnost opskrbiti s pozitivnim pogledom na život osoba sa tim tipom invaliditeta.

How’s your news?

Sue Harrington i stallone

Sue Harrington i stallone

No, kada su u projekt uključeni likovi kao što su Sarah Silverman, Jimmy Kimmel ili Trey Parker i Matt Stone, prva reakcija je vjerojatno “ova će se banda zajebavati na račun ljudi s Downovim sindromom“. No, stvarnost je nešto drugačija i ovi su komičari uključeni u projekt kao “showbiz pomoć” skupini koja već godinama pokušava javnost upoznati sa životom svojih štićenika. Isprva je sve počelo kao serija kratkih dokumentarnih filmova u kojima su reporteri s Downovim sindromom intervjuirali ljude na ulici, da bi se kasnije sve pretvorilo u nešto veće pa su ljude s ulice zamijenili Hillary Clinton, Ben Affleck, John McCain i Andre 3000.

Intervju Sue Harrington s Mattom Stoneom i Trey Parkerom iz 2004.

Neko vrijeme tražili su televizijsku kuću koja bi imala hrabrosti upustiti se u ovaj projekt jer činjenica je da bi se vrlo lako mogao pogrešno protumačiti, sve dok mi MTV nije dao zeleno svjetlo. “How’s your news” konačni je projekt koji je s emitiranjem započeo 8. veljače. A sada je vrijeme da upoznate i novinare.

Susan Harrington (41)

Slijepa je i pati od mentalnog poremećaja, ali to je nije spriječilo da ostvari svoj san i da jednog dana postane novinarka. Intervjuirala je face kao što su Diane Sawyer, senatora Johna Edwardsa, Sylvestera Stallonea i Petera Jenningsa. U slobodno vrijeme igra Scarbble.

Robert ‘Bobby’ Bird (51)

Pati od Downovog sindroma i ima specifičnu govornu manu zbog koje zvuči kao da govori vlastitim nerazumljivim jezikom. Nije potrebno posebno isticati da u ovom showu najveći broj pitanja postavlja upravo on. Razumije sve što mu se govori, ali ponekad ga je gotovo nemoguće razumjeti. Inače radi kao domar u Massachusettsu.

Sean Costello (38)

Sean pati od Downovog sindroma, u slobodno vrijeme bavi se raznim poslovima održavanja, paraolimpijac je, a njegove su discipline dizanje utega i košarka. Do sada je intervjuirao Hillary Clinton, Bama Margeru i Triumpha “The insult comic doga”.

Larry Perry (60)

Pati od teškog oblika cerebralne paralize i ne može izgovarati riječi pa se kod intervjua koristi posebnom pločom na kojoj sastavlja pitanja. Sklon je raznoraznim akrobacijama i do sada je intervjuirao Michaela Moorea, Billa Hadera i Newta Gingricha.

Jeremy Vest (21)

Jeremy pati od Williamsovog sindroma, a radi se o posebnom neurorazvojnom poremećaju zbog kojeg često skače s teme na temu, a poremećaj karakteriziraju i posebna fizionomija, veselo raspoloženje, odlične govorne vještine, kardiovaskularni problemi i ljubav prema glazbi. Svira klavir i bubnjeve, obožava teme kao što su meniji iz restorana, aerodromi, vatrogasci i limena glazba. Do sada je intervjuirao likove kao što su Jimmy Kimmel, Howard Dean i Ben Affleck.

Lucas Wahl (23)

Najnoviji član ekipe također pati od Williamsovog sindroma i rastura gitaru. Neki tvrde da na stejđu rastura kao mladi Jimi Hendrix iako je nesretnim slučajem izgubio prst. Guitar Hero dosad je odradio zadatke kao što su Roller Derby u Texasu i konvenciju gusara u New Orleansu.

Brendan Lemieux (21)

Brendan također pati od W. sindroma, rastura bas gitaru i skuplja tetovaže. Neznatno je mlađi od Jeremya i u pravilu je najmlađi član ekipe. Do sada je intervjuirao pro skejtera Ryana Shecklera i istraživački se bavio rap scenom u New Orleansu. Tvrde da obećava.

How’s Your News službeni sajt >>

TAGOVIhows your news Jimmy Kimmel Matt Stone mtv sarah silverman south park Trey Parker

Komentiraj